Trein Terug

Ik had in het verleden al zo vaak mensen wakker gemaakt in de late trein, het was prettig dat de service nu eens aan mij werd verleend. Mogelijk keek ik wat verward, met een wereld aan mimiek in mijn wenkbrauwen - Delft had ik nog meegemaakt, meende ik, Den Haag zeker, hoewel ik het over de volgorde niet direct met mezelf eens kon worden - maar al snel begreep ik dat ik in Rotterdam was en dat uitstap geboden was en wel per onmiddellijk.
Even hield ik de pas in. Zo veel haast had ik toch ook weer niet? Rotterdam was het eindpunt van deze trein. Toen versnelde ik de pas opnieuw omdat het me voorkwam dat je slechter af bent in een gesloten uitgerangeerde trein dan in een trein die je naar een volgend station brengt, zelfs wanneer dat Dordrecht is.

Nee, het was fijn te worden gewekt, hoezeer ik het ook niet fijn vond om wakker te zijn. Ik wilde de attente jongeman graag bedanken maar ik wist niet waar hij gebleven was en of ik hem nog wel zou herkennen.
Ik heb ook wel eens mensen wakker gemaakt die helemaal niet op het station moesten zijn waar ik hen wakker maakte, maar bijvoorbeeld een station eerder of verder. Toch wordt ook dat over het algemeen als attent aangemerkt. Ware het dat ik nog een jongeman was, was ik een attente jongeman.

De stad was nog geopend, in de vorm van ruim aanbod aan laafgelegenheid. Dat interesseerde mij niet. Ik hoefde geen verleiding te weerstaan omdat ik naar huis wilde. Wat eigenlijk wil zeggen dat verleiding niet het juiste woord was. Als zo veel dingen was het slechts een kwestie van tijd, plaats, gelegenheid, geld, zin en iets wat zit tussen hoop en verwachting. Beter gezegd, een combinatie van al die zaken in een bepaalde verhouding. Ondernomen acties zijn immer het gevolg, en afhankelijk van een bepaalde verhouding van die zaken. Het lukte me niet een speld te krijgen tussen deze gedachte.
Zo! Ik had de wereld weer op orde. Alles was ingedeeld. Alles klopte weer. Ik kon met een gerust hart gaan slapen.

lutek Zondag 13 Oktober 2013 at 12:01 am | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.