Afscheid

De campingreis van Rik in Frankrijk juni jongstleden, onder begeleiding (voor zover mogelijk) van Hannie en Ome Lutek, bleek een afscheid te zijn. Dat was zo niet gepland. Gelukkig niet. Als we dat van te voren hadden geweten, was het nooit zo'n mooie vakantie geweest. Het was een prachtvakantie. Alles klopte. Alles was goed.
Enkele weken na thuiskomst waren er dingen veranderd. Daar kan iedereen van denken wat hij of zij wil. Maar je kunt het ook niet doen omdat je er eigenlijk geen iota van begrijpt, misschien wel nooit begrepen hebt.

Ik zal Hannie en Rik niet meer zien. Hoe je het ook bekijkt, wat klopt is dat ik dat buitengewoon jammer vind. Rik is 3 dagen geleden 2 jaar geworden. Ik hoop dat hij een fijne dag heeft gehad en veel mooi speelgoed heeft gekregen, en taart natuurlijk.
Maar... hoe zeg je dat... berg, Zen, alleen, reis, bestemming, nietigheid, bewustzijn, herinnering, genieten, het nu, belevingswereld... kortom, wat ik bedoel: als alles verder gaat, ben ik de lulligste niet en ga ik ook gewoon verder.
Dat zeg ik erg gemakkelijk, en ik weet dat ik dat gemakkelijk kan zeggen omdat ik op mijn 45e al meer heb losgelaten dan menig ander op zijn 80e.

Wel ontbrak me de afgelopen maanden de lust om juist dit vakantieverslag op orde te brengen, zo ongevoelig ben ik nu ook weer niet. Ik nam een kleine adempauze.
Maar het is af nu. En het is denk ik erg mooi geworden. Volgers van het blog hebben alle verhalen al in juni gelezen. Er staan nu echter heel veel foto's bij die nog niet eerder waren geplaatst.
Ik zelf lees en kijk het met veel plezier terug, niet met weemoed of verdriet, maar met liefde en een lach. Hopelijk u ook.

Om Rik te citeren: "Wat een vakantie was het. Ik heb gespeeld, gewandeld, gezongen. Ik heb bergen gezien, sneeuw. Allerlei beesten. Ik heb kastelen gezien, van steen en van opblaasbaar. Ik heb gezwommen in de zee en in het zwembad. Het was een vakantie om nooit te vergeten."

klik de link... http://www.vakantie.lutek.nl/Frankrijk2013/index.html

lutek Zondag 13 Oktober 2013 at 3:54 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.