Het Park Maakt Zich Winterklaar

Het Park maakt zich winterklaar. Daar heeft het ook alle tijd voor, er is vandaag niemand op bezoek. Geen mens te zien.
Bij een zuchtje wind laten veel bladeren los, die komen op de grond in een ellipsvorm te liggen, daar waar de schaduw van de boom geweest zou zijn als de zon had geschenen. Geen zon vandaag, geen plek van zwart. Wel een soort tegengestelde schaduw, van bladeren, van geel.
Bladeren worden ook meegenomen door druppels, een paar druppels maar, het begint net te regenen. Niet hard nog. Morgen, moet je morgen eens kijken.
Morgen zijn er weer geen mensen, nee, dat bedoel ik niet. Ik bedoel, dan gaat het stormen, moet je dan eens kijken wat er met de bomen en de bladeren gebeurt. Alles wat er vandaag niet met een zuchtje wind of een druppel regen van afvalt, zal morgen te grazen worden genomen. Er blijft niets van over.

De halsbandparkieten zullen als altijd de dagen na de storm opvallend veel lager in de bomen zitten dan vandaag. Doen ze altijd, alsof de schrik hen nog in de benen zit. Weet je dat? Dat doen ze. Soms zitten ze dan zelfs op de grond.
Dat zaten ze laatst ook, maar om een andere reden. Dat was omdat de bomen vruchten en zaden verloren, al het eten lag in het gras. Van een afstand zag ik ze door het gras lopen. Steeds om zich heen kijkend. Als er een wandelaar aankwam, al was het op 20, 30 meter afstand dan floep! vlogen ze zo weer de boom in.

In het kleine park, Schoonoord, ligt nog altijd een boom in de kreukels. Gevolg van de vorige storm, 2 maanden geleden. Krak, zei de boom.
Als er niemand is die een boom ziet vallen, maakt die vallende boom dan geluid? Beetje flauwe vraag. Je kunt tegenwerpen: Als er in de storm een boom getroffen wordt maar door het lawaai van de bliksem en regen hoor je de boom niet vallen, heb je hem dan wel gezien? Studeer daar maar eens op, dan weet je hoe onzinnig de originele vraag is.
Goed, die boom, die in tweeën geknakte boom, die staat (hangt) daar nog steeds, in Schoonoord. Een gedeelte van het parkje is afgesloten.

Misschien zitten er kikkers in de vijver, de minivijver, misschien zijn ze zich aan het voorbereiden op hun winterslaap.
Hoeveel mensen zouden kiezen voor een winterslaap als ze de keus hadden. Vast niet zoveel als je in eerste instantie denkt. Maar het is best fijn om er aan te denken. Vanavond maar weer eens vroeg gaan slapen, lekker onder de wol. En dromen van bomen.

lutek Woensdag 04 December 2013 at 9:00 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.