Gesponsorde Kerst

Sinds een grote aankoop moet ik klein uitgeven. De regels van de wet van vraag en aanbod indachtig, zorg ik voor ontwijking van aanbod, of ga ik de vraag uit de weg. Een van de twee. Of allebei. Ik weet het niet.
Wat ik bedoel is dat ik zorg dat ik niet in staat ben iets uit te geven, en tegelijk dat ik niets uitgeven kan, omdat ik niets heb om uit te geven.
Eigenlijk is het leven heel gemakkelijk, zolang ik zelf begrijp wat ik bedoel.

Toch was ik vandaag even in een taveerne c.q. herberg. Hier had ik een week eerder ook vertoefd. Ik zag dat het interieur opeens voldeed aan kerstverwachting. Dat wil zeggen, de uitbater c.q. herbergier had groengekleurde versiering aangebracht op plekken die daar zijns inziens om vroegen, de kalendertijdgeest aanhoudend.
'Gezellig', was het woord waar ik zelf helemaal niet naar zocht maar wat ik minimaal twee mensen om mij heen hoorde zeggen.
De kerst bleek gesponsord. Drie grote tweedimensionale glimmende rode sterren aan touwtjes draaiden rondjes op de maat van de ventilator; de respectievelijke maat afhankelijk van de afstand van genoemd elektromechanisch hulpmiddel.

Ik dacht even te maken te hebben met 's werelds eerste communistisch kerstfeest, wat mij, toegegeven, al meteen merkwaardig voorkwam, en ook een onjuiste inschatting bleek. De kerst was gesponsord door de bierfirma H., die, in reclamedoeleinden althans, ook bekend is gebruik te maken van een grote rode ster, zij het doorgaans niet glimmend.
(Okay, dacht ik op dat moment, de communistische rode ster staat zelf ook niet bekend om zijn glimmend vermogen; daar heb je me.)

Ruim na afloop van bezoek, uren later pas, bedacht ik dat de taveerne in kwestie in het geheel het merk H. niet verkoopt.
Wel wist ik mij nog te herinneren dat bij het verlaten van de zaak het buiten 'zo lekker naar verbrande barbecue rook.'
Wat het een met het ander te maken had, is mij een raadsel.

lutek Woensdag 11 December 2013 at 11:56 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.