Kerstpakket

Neuu, ik heb niks gehad. Maar-eh, pfff, ik hoef ook niet. Wat moet je ermee? Er zit alleen maar rommel in. Elk jaar hetzelfde. Of het is niet te eten, of het is over de datum. Vertel mij nou niks. Laat ze anders maar gewoon geld geven, vind ik ook best. Ja dat doen ze dan niet maar ik bedoel, hè, gewoon.
En dan al die zogenaamde blije gezichten, oh wat zijn ze er blij mee. Nou stik erin, denk ik dan. Doe maar niet of je beter bent dan ik. Weet je, ik heb dat gewoon helemaal niet nodig. Als jij vindt dat je zo gelukkig wordt zo'n pak van die koeken, ik krijg er alleen maar uitslag van. En dan die chocola en die... die... wat zijn het, die pakken bakmeel en jam en zo'n kerstbrood. Van mij hoeft het niet, hoor.
Vorig jaar hadden ze, kom hoe heet zo'n ding. Ze wisten echt niet wat ze moesten geven. Je hebt er niks aan. Ja, dat was ook omdat ik er net zelf eentje had gekocht maar dan nog, je hebt er niks aan. Wilden ze me er nog een tegoedbon voor geven, maar ik zeg nee, als je zelf niks weet dan hoeft het voor mij ook niet meer. Dat vind ik zo onpersoonlijk. En dan die stomme kalenders elk jaar. Nee, ze mogen het allemaal lekker zelf houden.

 - - -

Wat zeg je? Ja, nee, ze waren laat met het kerstpakket dit jaar. Pas op de laatste middag kwamen ze. Ik had er bijna niet meer op gerekend. Nou goed, ik wist wel dat ze wat zouden doen natuurlijk, dat doen ze altijd. Lekker hoor. Moet je kijken, chocola, en een kerstbrood, heerlijk. En nog wat van die koeken. Oh kijk nou, er zit nog wat onder ook, een kalender, mooooooi is die! Altijd handig. Kijk maar, januari, februari, en zo gaat het door, het hele jaar, tot en met december.
Kwam die griezel nog bij me staan, die zegt 'jij hield toch niet van koeken'. Ik zeg rot op, blijf van mijn koeken af. Nee, nou ben ik eens een keertje aan de beurt, zeg. Het is mijn kerstpakket. Ga ik lekker zelf van genieten. Oh kijk, een pot jam, dat is fijn voor tweede kerstochtend. Ga ik helemaal leeg eten.
Hey zeg, ook nog een kaart, oh nee het is een tegoedbon. Nou dat is nou eens handig, kun je zelf wat voor kopen. Ik breek meteen wat van die chocolade aan. Jij hoeft niet hè. Echt mooi hoor, zo'n kerstpakket.

lutek Dinsdag 24 December 2013 at 10:05 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.