Afscheid van 2013

Het was verrassend donker toen ik wakker werd. Was het nog te vroeg om op te staan of was het al te laat? Of was het een zeer bewolkte dag? Niets van dat alles, was het antwoord, zoals dat zo vaak het antwoord is op vragen. Ik had voor het slapen gaan de gordijnen iets dichter getrokken dan anders waardoor er een lichtvacuüm was ontstaan in mijn slaapkamer.
Op kantoor heb ik de afgelopen weken boekingen gemaakt op schepen die in Januari vertrekken. Ik heb een toegangskaartje voor Javier Guzman, volgende week in Capelle. Een tandartsafspraak is gemaakt voor over 4 weken. En ik weet al dat ik op vakantie ga later dit jaar. Kortom, er staat mij niets in de weg om 2014 te beginnen. Maar eigenlijk bedoel ik dat 2014 al lang begonnen was.

Andersom had ik ook weken, zoniet maanden geleden afscheid genomen van 2013. Met andere woorden: de grens tussen de 2 opeenvolgende jaren is erg vaag. Het is dat de getallen worden bijgehouden, worden gevierd, maar eigenlijk is een scheidslijn niet echt te trekken. Hooguit nodigen de omstandigheden (tal van samenkomsten en vieringen) uit tot enige reflectie, al wordt dat meestentijds ingevuld als deflectie, misschien nog wel meer dan gedurende de rest van het jaar.
Een echt duidelijke grens zou er pas zijn wanneer je, zoals met 2 opeenvolgende dagen waartussen je een nacht hebt van laten we zeggen 8 uur, in December je ogen sluit en die pas opent in April. Hoe anders zou een jaar er dan uitzien, met name de planning en invulling daarvan.

Omdat het hoog tijd was om het bedlinnen weer eens in de wasmachine te stoppen, besloot ik deze keer niet tot zulk een winterslaap over te gaan. Misschien volgend jaar.

lutek Woensdag 01 Januari 2014 at 4:33 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.