Vogelperspectief

Zeker weten doe ik het niet maar ik heb het sterke vermoeden dat ik ben afgelegd door MediaMarkt. Niet dat ik verstand heb van camera's, hun prijzen, de modellen, de mogelijkheden, de verschillen, maar omdat je nu eenmaal altijd wordt afgelegd door MediaMarkt, althans zo knaagt het.
De afzet- c.q. aankoopdoorslag gaf een in het vooruitzicht gestelde 'cashback' ad 100 euro welke bij thuiskomst bij websitebezoek slechts 50 euro bleek te zijn.
Aangezien je onmogelijk de winkel terug kunt pakken, besloot ik dan maar de te fotograferen vogels een loer te draaien wat ik deed door mij eens flink te verslapen voor zondagse expeditie naar een eiland onder Rotterdam. Dat zou de vogels leren, zo dacht ik, moeten ze lekker 2 uur wachten met opstaan voordat ik eindelijk eens aan kom zetten met mijn mooie nieuwe camera.
De vogels hadden de memo niet gekregen en waren reeds in de weer.

Ik was de Heinenoordtunnel nog niet uit of ik zag al een roofvogel, een sperwer, meende ik. [de afbeeelding toont een bruine kiekendief.] Dat beloofde wat voor de rest van de ochtend. Echter, het nadeel van een 'echte' camera in vergelijking met een 'klikding', is dat je 10 minuten nodig hebt om het apparaat in werking te stellen. Genoemde roofvogel cirkelde 46 rondjes om mijn hoofd, lachte zich suf, en vertrok met de noorderzon juist voordat ik aanlegde.

Het was opvallend rustig in de polder. Maar dat lag aan de zondag. Ik fietste door de linker broekzak van de bible belt. Wie hier niet nog op één oor lag, maakte zich streng zwijgend op voor kerkbezoek. En niemand lag nog op één oor. Uitslapen doe je maar doordeweeks, als je moet werken. Want hoe kun je verplicht niets doen als je niet wakker bent? Slapen zou smokkelen zijn.

Het was een verbluffend warme dag en na anderhalf uur had ik mijn tweede zonnesteek al te pakken. Ik parkeerde mijn fiets en liep in 3 uur tijd een 2 uur durende route door akker- en langs Binnenmaasland. De camera functioneerde naar behoren. Niet dat ik iets van de instellingen begreep maar gelukkig had hij een knop 'automatisch' waar ik uitstekend mee uit de voeten kon.

Tot mijn verbazing werd het toch snel vrij druk onderweg. Meer en meer wandelaars, fietsers en vissers. Helemaal nadat de kerk uitging. En iedereen groette elkaar, iedereen was bijzonder aardig. Dat was aangenaam en ik deed dan ook vrolijk mee met alle begroetingen.
Inmiddels had ik behalve een extra zonnesteek ook al een kromme voet en een houten knie van het lopen gekregen dus werd het tijd om huiswaarts te gaan. Omdat ik op de terugweg andermaal iedereen groette die ik tegenkwam duurde het nog een hele tijd eer ik het eiland achter mij kon laten, of onder mij, consistent met de eerder gemaakte geografische duiding.
De camera doet het - of in elk geval doet hij niet wat hij niet moet doen, als ik zou weten wat hij allemaal niet moet doen - en dat is goed om te weten.

lutek Woensdag 21 Mei 2014 at 11:27 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

drie reacties

Saskia
Mooi foto's ! Met een glimlach op mn gezicht doet je tekst me denken aan een zondag rondom Sommelsdijk. Daarnaast herkenbaar betreft de automatische stand van de camera ontdekken; bij mij blijft het daar zo'n 3 a 4 jaar bij totdat ik een nieuw aanschaf. In de hoop dat ik die wel in 1 oogopslag door heb zonder ook maar 1 keer in de gebruiksaanwijzing te kijken.
Ga zo door!
ps heeft afleggen niet iets met een dode te maken ? Was je woordkeus bewust of bedoelde je afzetten ?
Saskia, - 22-05-’14 09:21
Lutek
Ik heb beide gebruikt, Sas, omdat ik, laf als ik ben, niet kon kiezen. Ook afzetten heeft een dubbele betekenis.
Vandaag - 25 mei - een volgend vogelverhaaltje. Hoera!
Lutek, - 25-05-’14 23:13
Lutek
https://www.facebook.com/lutek.dabrowski..
Lutek, - 25-05-’14 23:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.