My Spine Is The Bassline

Vandaag wilde ik niet naar kantoor om te werken maar ik ging wel. Niet alleen had ik het beloofd, het was ook het beste om te blijven bewegen, hoe onmogelijk het ook leek met een rug die elke beweging onmogelijk maakte.
En wat voor excuus had ik niet te gaan? Want in Canada heb ik, van de 19 dagen, 17 dagen lang met diezelfde pijn (en vaak nog veel erger) dagelijks bergen beklommen met soms hoogteverschillen van een kilometer. Tanden op elkaar, doorbijten, doorlopen, doorgaan.
Nu had ik daar ook niet veel keus: in veel gevallen eindigde de dagwandeling op een andere plek dan waar die begon. En om nu na 3 jaar sparen na 3 dagen te besluiten het vliegtuig terug te nemen..... dácht het godverdomme niet!
Iets met 'mind over body' of iets dergelijks.

https://www.youtube.com/watch?v=m8bq7fb7o2g

Echter, de kans dat ik mijn rug definitief de puinpoeier in heb gelopen is vooralsnog niet uit te sluiten. Evenzogoed kan het zijn dat ik morgen opsta en geen idee heb waar ik al die tijd toch last van had, maar liever ga ik uit van het ergste zodat de zaken altijd nog mee kunnen vallen.
Wáár ik dan al die tijd last van had/heb, is me zelf ook niet geheel duidelijk. Bovendien gooi ik alle termen die iets medisch met de rug te maken hebben graag naar hartelust door elkaar: spit, kapotte wervel, slipped disc, scheve heup, weet ik het.
In elk geval lijkt het me handig voortaan werkzaamheden met de bijl (kampvuurhout) aan anderen te laten. Die werkzaamheden komen in Nederland gelukkig ook niet zo vaak voor.

Ik wil soms graag een beetje stoer zijn. Let wel: niet in het dagelijks leven, dat is al meewarig genoeg. Maar wel als ik aan de voet van een berg sta waarvan je de top niet eens ziet. Dan ben ik degene die kettingrokend, bierdrinkend, geen-groenten-etend, ongetraind, met 5 uurtjes slaap per nacht, liefst op afgetrapte gympies, en in dit geval met een gebroken rug, als een idioot naar boven sprint en ruim als eerste van de volkomen verbouwereerde (zeer gezond levende) groep arriveert. En dat zal dan iedereen ook weten ook!!!
Ik weet niet precies wat het leven is, maar dát gevoel komt er volgens mij heel dicht bij in de buurt.

lutek Dinsdag 22 Juli 2014 at 6:16 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.