Canada 2014

Life is what happens to you while you're busy making other plans.
Zo ongeveer was de omschrijving die John Lennon van het leven gaf. Op het eerste gezicht zou je dit als aansporing kunnen zien toch vooral het leven te leven en niet te veel tijd te verbeuzelen met plannen maken want die plannen komen toch niet uit. Maar als je, deze definitie strikt hanterend, keihard bezig bent geen plannen te maken, en er gebeurt opeens iets, weet je nooit of die gebeurtenis nu onderdeel van het leven is of niet. Het klankbord ontbreekt.

Vandaar dat ik toch graag iets plan. Soms. Zo nu en dan. Niet te vaak natuurlijk, kom nou, het moet wel leuk blijven. Af en toe.
Mijn oog viel vorige week op een vogelvakantie in Costa Rica. Niet om er zelf als een vogel te vliegen, maar om er vogels te zien, te bewonderen en te fotograferen. Ik was behalve over de inhoud van het programma, ook zeer verheugd te lezen dat de reis geschikt is voor zowel de gevorderde vogelaar als de kneus. Het behoeft geen betoog dat ik mijzelf tot de tweede categorie reken.
Kijk, een vogel. Welke zou het zijn?
Had die een gevorkte staart?
Een wat?

Maar plannen maken die niet doorgaan doe je beter wanneer eerst een vorig plan uit de wereld is. En onderdeel van mijn vorige plan - de wandelreis in Canada - was het maken van een verslag van dat plan, of beter gezegd: van de uitvoering ervan. Vandaar dat ik de laatste paar dagen als een bezetene dit verslag heb uitgewerkt, van foto's voorzien, van een belabberde opmaak, van nog meer foto's, en waar er nog ruimte was heb ik er nog wat beeldmateriaal tussen gefoefeld. En foto's.
Zo. Vanaf nu kan ik mij ongehinderd overgeven aan de planning van een reis waarvoor helemaal geen geld of tijd is, en tegen de tijd dat er wel tijd en geld voor is, zal de organisatie het wellicht niet meer aanbieden. Ik kan eigenlijk beter de loterij winnen, maar daar heb ik helaas geen plannen voor gemaakt.

http://www.vakantie.lutek.nl/Canada2014/
Via deze link is de reis mee te beleven. Hopelijk valt er wat te genieten en te lachen.
Tip: zet eerst even een stevige pot koffie.

lutek Zondag 17 Augustus 2014 at 10:54 am | | default
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.