Goed Gelukt

Mijn levensvatbaarheid is door hogerhand andermaal met 5 jaar verlengd, mijn uiterste verkoopdatum met 5 jaar uitgesteld - hoe je het ook wilt noemen - mijn nieuwe paspoort is geldig tot eind 2019. Volgende week mag ik het kleinood in ontvangst nemen uit handen van de burgemeester van Rotterdam of iemand die hem representeert, waarschijnlijk het laatste.
Reeds 10 voor 8 vanmorgen stond ik voor de deur van de deelgemeente (dat heeft tegenwoordig een andere naam maar behalve dat ik niet kan wennen aan de nieuwe naam kan ik die ook niet onthouden) te ijsberen, niet vanwege enige zenuwen voor het aanstaande ambtelijk bezoek maar omdat ik uit alle macht voorbijwaaiende takken moest zien te ontwijken, want het herfstte nogal en de deur ging niet eerder dan om 8 uur open.
Ik was de eerste, en mocht als eerste een nummertje trekken. Ook als ik niet de eerste was geweest, had ik als eerste een nummertje mogen trekken want de 3 andere mensen (die allen plots uit het schijnbare, zij het nog donkere, niets om exact 1 minuut voor 8 verschenen - kennelijke veteranen, zo concludeerde ik derhalve) waren ofwel niet goed ter been ofwel, door hun enorme omvang, té goed ter been, en dus een gemakkelijke prooi voor mijn weer redelijk op orde zijnd gestel.
Goedemorgen, meneer, u heeft een afspraak?, vroeg de behulpzame meneer in zijn iets te ruime pak retorisch. Hoe vaak zou hij deze vraag vandaag nog stellen? In elk geval nog 3 keer na mij. Dit terwijl je niet binnenkomt op de deelgemeente zonder afspraak.
Toetst u dan svp uw burgerservicenummer in. De tijd van een nummertje trekken is voorbij. Ik toetste in... 3 4 6 7 3 2.... Ho ho, ogenblikje, meneer, hij loopt vast.

De dame achter balie 10 vond mijn foto goed gelukt. Ik ging er van uit dat ze bedoelde dat ze alleen van de foto al meteen heel goed kon zien waar ik werkte en dat ze alleen nog twijfelde of ik dat werk deed op het Crematorium op Zuid of het Kerkhof op Noord. Of misschien keek ze louter naar de technische aspecten, de voorwaarden waaraan een recente paspoortpasfoto moet voldoen.
Ik meende de dame te herkennen van 5 jaar geleden. Of misschien lijken alle dames van deelgemeentes op elkaar. Een collega kwam na enige tijd naast haar zitten. Ze werd ingewerkt, zo leek het. Dan kon ik haar niet 5 jaar geleden al hebben gezien. Of ze leed aan geheugenverlies en moest elke ochtend even bijgespijkerd worden.
Sorry, wat zegt u?... Ik had mezelf weer eens af laten leiden. Mijn wijsvingers werden gefotografeerd en ik mocht betalen. Aangezien het betalen louter met pin dient te gebeuren, kan ik mij een toekomst voorstellen waarin het fotograferen van in elk geval 1 der wijsvingers en het pinnen in dezelfde handeling zal geschieden. Misschien al over 5 jaar.

lutek Vrijdag 12 December 2014 at 9:36 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.