Oostvoorne

Met de kerst een wandeling maken, door het bos. Mislukte foto's maken van mooie vogels (of andersom). Ja, dat leek me wat. Maar waar?
De weersverwachting indachtig nam ik Heuvelrug en Hoge Veluwe in overweging, luwte tegen wind en regen. Mezelf kan ik nog wel een regenjas aantrekken als het echt moet maar mijn fototoestel stribbelt tegen.
Mijn collega hoorde mij overwegen, want dat deed ik nogal luidruchtig, en opperde Oostvoorne. Ik probeerde mijn gezicht in de plooi te houden. Oostvoorne?... daar, daar, daar... ja, wat is daar eigenlijk allemaal? Ik had geen idee en ging op onderzoek.
Het bleek een geweldige tip te zijn. Strand, bos, meertjes en zee, en de daarbij behorende strandvogels, bosvogels, meertjesvogels en zeevogels, respectievelijk, ware het niet dat de meeste vogels die er hadden moeten zijn ergens anders waren, waarschijnlijk aan een kerstdiner, droog en uit de wind.

De wandeling was mooi. De wandeling werd bevlogen. En de wandeling had driedimensionale kwaliteiten wat te danken was aan duinen enerzijds en slikken anderzijds, (punt 6 van de wandelroute die ik u verder zal besparen). De slikken waren dusdang drassig dat ik mijn regenjas liefst voor een wet suit had verruild. Er was geen doorkomen aan.
Niet getreurd, ik zag baardmannetjes en puttertjes. En ik heb de spanning beleefd van "hier in de buurt moeten ergens twee ijsvogeltjes zitten", zoals iemand me onderweg vertelde. Hij had ze nét nog gezien én gehoord, voegde hij er aan toe. Ik bedankte hem hartelijk en bedacht dat ik geen idee had wat voor geluid een ijsvogel maakt, ook niet wat voor geluid twee ijsvogeltjes maken - al ga ik er van uit dat als ik het geluid van één ken, dat van twee niet echt meer als een razende verrassing kan komen.

In de lente ga ik opnieuw naar Oostvoorne. Ik reken er op tientallen vogelsoorten meer te zien dan deze keer. Het is werkelijk een geweldige wandel- en vogelplek. Tegen die tijd zullen mijn schoenen hopelijk ook weer droog zijn.

- klik hier voor foto's

lutek Donderdag 25 December 2014 at 10:09 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.