Verhaal

Terwijl ik naar iets anders op zoek ben, stuit ik op een verhaal dat ik 4 jaar geleden heb geschreven. Eigenaardig.
Het verhaal is niet zo eigenaardig. Het is ook niet op een eigenaardige plek op de computer verborgen. Het heeft geen eigenaardige titel. Het eigenaardige is 'm, dat ik me niet meer kan herinneren het te hebben geschreven.
Halverwege lezing heb ik al een sterk vermoeden van de afloop. Dat kan zijn omdat de verhaallijn weer langzaam boven komt, maar het kan ook zijn omdat ik nog op dezelfde manier denk als op het moment dat ik het schreef. Wat er ook in een verhaal gebeurt, voor mij zijn de diverse gevolgen van diverse oorzaken volkomen logisch. Natuurlijk gebeurt nu dit, natuurlijk zegt hij nu dat.
Ik had eens per ongeluk een blogje verwijderd. Wild vloekend schreef ik het een uur later opnieuw. Toen vond ik toch weer het origineel. Slechts 6 van 600 woorden waren anders. Ik ben belachelijk voorspelbaar, in elk geval voor mijzelf.
Het verhaal is niet erg goed. Sterker nog, het is zo slecht dat ik het best eens zou kunnen herschrijven. Dat doe ik met verhalen die wel de moeite waard zijn eigenlijk nooit, terwijl die dat veel meer verdienen. Maar daar ben ik te lui voor. De verbeteringen die ik zou kunnen aanbrengen, onthoud ik liever voor een volgend verhaal.
Maar dit verhaal is zo slecht dat herschrijven bijna gelijk staat aan schrijven van een nieuw verhaal. Eens kijken wat ik er over 4 jaar van vind.

lutek Zaterdag 17 Januari 2015 at 11:51 am | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.