I'm Here For The Birds

Behalve 10% vogelaars die er alleen maar sliepen en aten, werd het hotel bevolkt door 90% zonoverwinteraars waarvan de helft niet verder kwam dan het zwembad of hooguit het naastgelegen strand. Zonde, als je in Gambia zit en er niet eens op uit trekt.
Zelf zat ik zo'n anderhalve dag bij het zwembad. Door het bijgeleverde entertainment (bingo, spelletjes, karaoke - hierover een andere keer meer) was het harder werken dan een volle dag vogelexpeditie.
De middag dat ik er zat, praatte ik met een buurman over de gasten. Over dat er zo veel mensen nauwelijks bij het zwembad vandaag komen. Achteraf geloof ik dat mijn buurman bij die groep hoorde maar zeker weten doe ik het niet.
We bespraken nog andere gasten, gasten die zelfs hun slaapkamer niet uitkomen, behalve om een hapje te eten. In de avond komen ze naar het terras. Blanke mannen van rond de 60, ietwat schuw, ietwat vreemd, met aan hun arm een dame van rond de 20, zwaar opgemaakt, en extreem verveeld kijkend.

Tegen prostitutie heb ik niet het minste bezwaar, en de dames zien er zeer appetijtelijk uit. Zelf ben ik een paar keer benaderd door een dame. Maar los van het feit dat ik bij voorbaat al geen interesse had (I'm here for the birds, the actual birds, the flying ones), was dat o.a. naast een vuilstortplaats waar ik gieren fotografeerde, en naast het open riool waar ik een stel lelielopers op de plaat wilde zetten. Geen plekken die je kunt bestempelen als erotisch katalyserend.
Wie echter wel wil, zal ik niet tegenhouden. Maar kom op... 2 weken lang doen alsof je werkelijk een verhouding hebt met zo'n dame - wie denk je in de maling te nemen, die dame, de andere gasten, jezelf? Het is een paar stations voorbij sneu.

Dit zei ik tegen mijn buurman. Mijn buurman vond het ook, zei hij, terwijl hij om zich heen keek op zoek naar lokale lekkernijen.
Een uurtje later zat ik op het terras en bestelde een portie onsamenhangende kip. Dit kon binnen 5 minuten arriveren maar ook na 30 minuten, je wist het niet. Voordat de kip arriveerde, arriveerden er 2 dames van circa 28 jaar, als je de leeftijden bij elkaar optelde. De in alle opzichten meest prominente van het duo vroeg waar ze mocht plaats nemen op het terras. Er zat nog bijna niemand zodat ik haar wijds gebarend volledige keuzevrijheid toebedeelde. Ze besloot daarop pal naast mij te komen zitten.
Ik wist direct wat me te doen stond. Ik pakte mijn notitieboekje en begon te schrijven dat het een aard had. Beproefde methode. Maar ze liet zich niet wegnegeren en vroeg me wat persoonlijke basisinformatie. Ik wilde niet te onbeleefd zijn, antwoordde zo kort als noodzakelijk, maar toonde volstrekt geen interesse.
Op dat moment kwam de zwembadbuurman langs. Ik zag hem kijken. Hij zag mij kijken. Ik had iets kunnen zeggen maar, ten eerste, zou ik dat vervelend voor de dame hebben gevonden, en, ten tweede, wist ik dat het mijn positie nog ongeloofwaardiger zou hebben gemaakt dan die op dat moment al was.
De dame lachte. Ik lachte per ongeluk terug. Ik werd gered door de kip.

lutek Woensdag 11 Februari 2015 at 9:11 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.