Bingo!

Het entertainment in het Palm Beach hotel in Kotu was bij de prijs inbegrepen. Ik ga er achteraf van uit dat de prijs zonder entertainment hoger had gelegen, maar kan dit niet nagaan, al weet ik wel dat het hotel niet het duurste in de omgeving was.
Het hotel was bovendien een resort, volgens de annonce op het hek bij de ingang. Een 'last resort' dan toch zeker. Maar nee, laat ik niet flauw doen, het was er goed toeven en de mensen waren er heel aardig.
Wel was het zo dat het genoemde hek altijd open stond en de letterschikking zo was verdeeld dat op de linkerkant te lezen stond 'Palm Be' en op de rechterkant 'Ach Resort'. Deze verzuchtende mededeling geeft misschien de juiste samenvatting van het complex.

In mijn aantekeningen lees ik: "Ik schrijf niets over het entertainment, niet omdat ik het niet in geuren en kleuren zou kunnen afzeiken - het is meer dan vreselijk, verschrikkelijk en afschuwelijk bij elkaar - maar omdat ik me dit later zelf niet meer wil kunnen herinneren."
Maar aangezien ik er eerder deze week al aan refereerde, en aangezien ik me de afgelopen dagen regelmatig betrapte op het maken van opmerkingen als 'One two buckle my shoe' en 'Sixty-six, that's my route', vrees ik dat het entertainment niet meer weg is te denken.
(Niet weg te denken ván iets of úit iets, maar letterlijk: het is niet wég te denken. Ik zal er mee moeten leren leven.)

Toch wil ik ook niet al het geboden entertainment beschrijven. Ik wil mij beperken tot de bingo. Iedere middag om half 5 werd er een bingo gehouden. Meestal was ik dan elders, liep bijvoorbeeld door de rijstvelden naast het hotel te banjeren op zoek naar een Abyssinian roller, een Sacred ibis of een Blue-breasted kingfisher. Dat betekende voor mij bingo!
Maar een paar keer was ik wel aanwezig, heb zelfs één keer meegedaan.
De goedlachse rasta kwam langs met de tickets, 25 dalasi per stuk, geen geld. Hij verkocht je natuurlijk 'the winning ticket', zo beweerde hij keer op keer. En als het zwembad/terras een beetje vol zat, kon er zomaar 2000 dalasi in de pot zitten.Dan ging het beginnen.

six four, sixty-four, forward ever backward never
two six, twenty-six, we call it a-boxing day, when you box me, I box you; don't box me, I don't want to box you
six nine, sixty-nine, upside down, tha best number, not for children

Ik was lichtelijk in verwarring. Wat zei hij toch allemaal? Hoorde ik het goed?
Hij vervolgde...

five four, fifty-four, my house address
two one, twenty one, salute for mister president
single number seven, a walking stick
five seven, fifty-seven, fire in tha mountain, run run run

Inmiddels lag ik al een paar getallen achter omdat de opmerkingen en toevoegingen me te zeer in beslag namen om nog te letten op de genoemde nummers. Waar ging dit over?
Sommige getallen werden begeleid met een informatieve mededeling maar veelal waren het onbegrijpelijke associaties van de bingomeneer zelf, soms ook neigend naar vulgair, bizar of compleet waanzinnig.

two nine, twenty-nine, tonight is da night
four zero, forty, you fool at forty, you fool forevah
three five, tarty-five, just like that. Just like that? Yes, just like that
seven one, seventy-one, monkey in tha monkey park
two two, twenty-two, two little ducks, quack quack quack
five five, fifty-five, cigarette, do you smoke it? I smoke it
six eight, sixty-eight, don't judge my banana
three three, tarty-three, kri-kri!! kri-kri!!
seven four, seventy-four, go for it, whatever makes you feel good
four nine, forty-nine, turn tha lights off
four eight, forty-eight, for better or for warst
one one, eleven, the legs

Bingo! riep iemand, en het bleek gelukkig te kloppen.

lutek Zondag 15 Februari 2015 at 10:38 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.