Tasjeswinkel

Iemand in de stad verkoopt zakjes. Iemand, een zaak, een eenmanszaak. Zakjes, tasjes, plastic draaggevalletjes. De sinoniemenenreeks is eigenlijk al groter dan het assortiment want er is maar één soort.
Eén plastic tasje. Met kleurtjes. En... en ja... dat was het.

Hoe kan een zaak, een eenmansonderneming (waar immer vier mensen met 'iets' bezig zijn, of althans aanwezig) overleven met dit schamele aanbod?
Ik weet ergens een plek waar elk jaar het ene failliete restaurant door het dra volgende wordt opgekocht. Je krijgt dan het vermoeden dat dit opzettelijk gebeurt, dat iemand Russisch zwart geld minder zwart en minder Russisch wil maken. Maar een dergelijke methode lijkt me niet rendabel voor een winkel die plastic tasjes verkoopt. Of misschien ook wel maar ik associeer het er niet mee.
Het antwoord is design. Design is wel vaker het antwoord, zelfs als je niet weet wat de vraag is.
In de supermarkt betaal je 25 cent voor een bedrukt draagtasje, of 0 cent voor een doorzichtig exemplaar. Hier betaal je er waarschijnlijk 50 euro voor.
Let wel, weten doe ik dit niet want ik heb er nooit naar gevraagd.

Nee wacht, dat klopt niet. Ik heb het een keer gevraagd. Tenminste, dat geloof ik.
Ik weet niet meer wat ik precies gevraagd heb. Ik zag eens een verkoper - dat was hij niet, hij paste even op de winkel - in de deuropening staan en klampte hem aan om opheldering. Maar wat hij me vertelde, frappeerde me zodanig dat ik alles wat hij zei weer direct vergat.
Ik hoor u denken: Ik zou, theoretisch, kunnen herleiden wat hij me vertelde door exact na te gaan wat mij zodanig kan frapperen dat het bij mij tot vergetelheid leidt, maar in praktijk valt dit helemaal niet mee.

lutek Zondag 22 Februari 2015 at 12:29 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.