Vogelgriep

Ik hoop dat morgen iedereen snel nog even naar Blijdorp Zoo gaat om hun favoriete en minder favoriete dieren te bekijken en hen een laatste eer te bewijzen. Ik heb er vandaag rondgelopen en wel zo ongelofelijk veel bacillen in het rond geniest, dat ik mij nauwelijks kan voorstellen dat de beestjes de nieuwe aardappelen halen. Het zou weliswaar het eerste geval zijn waarin mensengriep op vogels overslaat - want natuurlijk heb ik met name vogels bezocht - toch zou ik het zekere voor het onzekere nemen.

Een wasbeertje waste zich, een ijsbeertje ijsbeerde, maar de vogels stalen de show. Mijn camera had nog meer moeite zich te acclimatiseren dan ik zelf, al hielden de koude/warmte-aanvallen bij de camera duidelijk verband met de locatie, zijnde gebouw 'Amazone' en gebouw 'Rivièrahal', waar het per stuk een graadje of honderd was, ruim negentig boven de buitentemperatuur, wat de ene blanco foto na de andere opleverde. Ik wreef de lens met een zakdoekje of het Aladdins lamp betrof waarbij ik er me er steeds van gewiste een ongebruikt exemplaar te hanteren.
Wat maakt die neushoornvogel een lawaai zeg, merkte een papa op. De vogel had stil op een tak gezeten, een beetje wegdromend. Het lawaai was niet van zijn maar mijn neus afkomstig geweest, wat ik maar beter niet mededeelde.
Oh, het is een dubbele!
Die opmerking sloeg op de neushoorn van het beest, iets wat niet direct duidelijk was voor de kinderen van de papa, die dan ook naarstig maar vergeefs op zoek sloegen naar een tweede exemplaar in de kooi.

Toen ik zo'n beetje gewend was geraakt aan de binnentemperatuur (ik kreeg het koud) had ik alle aanwezige vogels wel een keer of drie besmet, en ging naar buiten (waar ik het als warm ervaarde).
Ik was nog tientallen vogels kwijt maar heb ze niet meer kunnen lokaliseren. Vroeger waren er rijen met kooien buiten. Geen idee waar die gebleven waren.
Trouwens, ook de spinnen en de wandelende takken waren niet te vinden. Geen nood, ik heb nu een abonnenement dus ik kan volgende week opnieuw gaan kijken, als er dan nog beesten in leven zijn.

link: foto's op facebook

lutek Zaterdag 21 Maart 2015 at 10:58 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.