Eens

Toen W kokend water over het trottoir goot, keek in eerste instantie niemand op, omdat niemand hem zag. Toen W dat even later opnieuw deed, waren er inmiddels twee mensen gaan zitten. Zij keken wel op.
W giet wel vaker in café de R, dat is zelfs zijn voornaamste bezigheid, maar dat doet hij binnen, niet voor de deur, en ook niet met kokend water.
De twee keken op, keken elkaar aan, keken naar W die inmiddels naar binnen liep en stelden een vraag zonder woorden. W antwoordde vanaf binnen met 1 woord: kaarsvet, maar er reed een tram voorbij die geluid maakte waardoor de eerste letter werd overstemd.
Gelukkig kwam W daarna nog terug om tekst en uitleg te geven. En om de bestelling op te nemen.
Vandaaltjes hadden het leuk gevonden om de kaarsjes leeg te gieten, over straat, over de tafels, over de krukken. De 2 veerden op. Nee, die waren al schoon. De 2 gingen weer zitten.

Het is heerlijk zonnig
Het is echt lente
En het is nog niet eens lente
Het is bijna zomers
Maar het is geen zomer
Ze zouden die gebouwen aan de overkant tegen de vlakte moeten gooien
Dan hadden wij nu in het zonnetje gezeten

W kwam terug met een bestelling. De 2 praatten met elkaar en waren het over alles eens. Het werd bijna eng, zo eens waren ze het met elkaar. Ze schrokken er een beetje van. Ze waren op onbekend terrein. Zo zeer zelfs dat zij uit alle macht probeerden iets te vinden wat hen zou oneensen. Dit vonden zij in de politiek, toegespitst op een bepaald sociaal-economisch aspect daarvan.
De 2 sloegen elkaar niet de hersens in maar plaatsten een nieuwe bestelling waarmee zij W aan het gieten zetten

Zo zou ik het altijd wel met mensen oneens willen zijn, zei 1 van de 2.
Inderdaad, zei 2 van de 2. Daar waren zij het dus weer helemaal over eens.

lutek Maandag 23 Maart 2015 at 9:50 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.