Zomer

De natuur staat op springen, staat op het punt om los te barsten. Hoe dat precies in zijn werk gaat, weet ik niet, maar het kan niet lang meer duren of we maken het mee. De vogels zijn onrustig, de vlinders zijn talrijk, de eenden zijn opvallend stil. Vissen komen boven water op adem. Verder houdt iedereen de adem in. Er staat iets te gebeuren.Het is eind augustus een een duif zit nog een nestje te maken. Meerkoetjes tikken van onder tegen het vlonder aan. De spanning is te snijden. Een paar parkieten gieren door de lucht - onhoorbaar - onheilspellend.
In de vijver is niet één vogel meer te vinden, een aalscholver nog die verward in het rond kijkt alsof hij ook niet weet wat hij daar doet.
Het is alsof... ik weet het niet... het is voelbaar maar niet tastbaar. Je kunt het proeven maar je kunt er niet op kauwen.
Geluiden echoën, hoe kan dat? Zeker omdat het water zo vlak is als een spiegel. Een vreemde gewaarwording zo midden op de dag.

Langzaam zwelt de stilte aan, wordt hoorbaar. Geluiden komen van alle kanten. het piept, het zingt, het fluit, het krijst. Het maakt lawaai. Alles door elkaar. En harder en harder. Dan is het zover...
... verdomme, regen!
lutek Dinsdag 21 Augustus 2007 at 8:36 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.