About

Weblog van Lutek Dabrowski. Medio 2007 in gebruik genomen, toen als voornaamste reden verslag te doen van de reis door Ghana met Arnon Grunberg en Timme Sjoerd Hos. Na thuiskomst besloten door te gaan met stukjes schrijven. Reacties zijn welkom.

Tag cloud

Archieven

01 Jun - 30 Jun 2009
01 Mei - 31 Mei 2009
01 Apr - 30 Apr 2009
01 Mrt - 31 Mrt 2009
01 Feb - 28 Feb 2009
01 Jan - 31 Jan 2009
01 Dec - 31 Dec 2008
01 Nov - 30 Nov 2008
01 Okt - 31 Okt 2008
01 Sep - 30 Sep 2008
01 Aug - 31 Aug 2008
01 Jul - 31 Jul 2008
01 Jun - 30 Jun 2008
01 Mei - 31 Mei 2008
01 Apr - 30 Apr 2008
01 Mrt - 31 Mrt 2008
01 Feb - 29 Feb 2008
01 Jan - 31 Jan 2008
01 Dec - 31 Dec 2007
01 Nov - 30 Nov 2007
01 Okt - 31 Okt 2007
01 Sep - 30 Sep 2007
01 Aug - 31 Aug 2007
01 Jul - 31 Jul 2007
01 Jun - 30 Jun 2007
01 Mei - 31 Mei 2007
01 Apr - 30 Apr 2007

Links

Ernest vd Kwast
laura's leven
roswitha
www.lutek.nl
arnongrunberg.com
timmesjoerdhos.blogspot

Zoek!

Laatste Reacties

Arno (Vla (2)): Een zak koekkruimels, vroeger (…
Eric van der Toor… (De Jakkerjekker): Heel leuk omschreven en wat nog…
Laura (Anders Trouwen): Voor je weet maar nooit, met ou…
Lutek (Anders Trouwen): Ehhhh.... Laura... ben je dan v…
Lutek (Anders Trouwen): Via bepaalde kanalen (een sms v…
Laura (Anders Trouwen): Bij het inkopen van bier op bru…
anja (Anders Trouwen): Hee ....Lut, Wat ontzettend leu…
Bas (Waar Ligt Dat Dan…): Ja, hallo, dat is geen gewoon r…
Luut (Het Park): Zeer zeker niet. Sterker nog, …
Laura (Het Park): Ik ben geen vogel en heb op een…

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Rotownlounge

Vrijdag 28 Maart 2008 at 10:12 pm Gisteren ging ik Rotownloungen. Dat klinkt heel modern, maar ik kan het nog moderner laten klinken: Gisteren deed ik Rotownloungen.
Zo! Daar heeft u niet 1-2-3 van terug!
Zo gezegd, zo gedaan, want liegen doe ik niet.

Er was een band aan het spelen die ik niet mocht missen. Niet had mogen missen. Het was uitverkocht. Ik hoopte dat de band snel klaar was met spelen, zodat ik ze minder had had gemist, dan dat ik ze nu al had gemist. Die gedachte (en de toetsing van juistheid ervan in al zijn facetten) zorgde er alleen al voor dat ik reeds 10 minuten kon overbruggen tot de zaal terug toegankelijk was aan stakkers zoals ik, zonder (meer)

Slaapjes Doen

Zaterdag 22 Maart 2008 at 9:13 pm Wat is dat voor een gek geluid? Het borrelt en het bruist, het briest en het bromt. Nu hoor ik glazen en lepeltjes, en er wordt iets ingeschonken. Ik denk dat ze dat vieze bruine water gaan drinken, koffels heet dat. Bah.
Nu gaat er een belletje, en nog een keer, en nu hoor ik iemand praten, in de verte, maar ik hoor niet wat er gezegd wordt. De wereld gaat gewoon verder als ik er niet bij ben. Gek idee is dat eigenlijk. Dat heet objectpermanentie, dat ik snap dat de wereld er gewoon nog is als ik zelf mijn ogen dicht doe.


Ik moet een slaapje doen van Tante Hannie en Ome Ja. Ik heb nog een beetje moeite met het uitspreken (meer)

The Long-Awaited Return of the Son of Hum (en andere zaken)

Vrijdag 21 Maart 2008 at 11:59 pm Alles aan kant vandaag. We krijgen hoog bezoek. Dit weekend hebben we een logé te...ehh...te logeren. Ons nichtje Anne zal van zich doen spreken. Ze is inmiddels gearriveerd en ligt diep in dromenland. Maar vanmiddag was het zover nog niet. Vanmiddag moest even alles aan kant, zodat de rommel over anderhalve dag goed is te overzien. Planning.

Ter begeleiding ende vermaak, besloot ik wat achtergrondmuziek aan te zetten. Tante Hannie was de hoofdpersoon voor het weekend ophalen, dus ik kon mijn gang gaan. Achtereenvolgens zette ik op wat er in mij opkwam: Beat Happening, The Jesus and Mary Chain, (meer)

Rotterdam Muziekstad

Donderdag 20 Maart 2008 at 12:17 am Rotterdam Muziekstad? Ik dacht het niet!
Heb ik iets gemist, is Tedje weer bezig, Nighttown weer open? Staat er iedere week een keur aan internationale artiesten op één of ander podium aan de Maas, in de Maas van mijn part? Neen, meneer. Neen.
Wordt het dan misschien ooit nog wat met dat Rotterdam Muziekstad? Zeer waarschijnlijk niet. Rotown programmeert goed; daar houdt de opsomming op.

Rotterdam Muziekstad. Wat is er gebeurd? Afgelopen zondag was het tijd voor weeral een muziekdagje, een ontmoetingsdag van oude vrienden - met de tijd van wieg zo ver verspreid - met muziek als rode draad, en ditmaal was huize Dabrowski (meer)

Glasbak

Zaterdag 15 Maart 2008 at 7:53 pm Onze auto heeft nieuwe ramen, en maandag krijgt onze auto ook nieuwe remmen. Het sleepbedrijf had niet in de gaten dat de handrem stond ingeschakeld tijdens het takel- c.q. sleepwerk. Beetje dom. Je hoeft als sleper eigenlijk niet veel meer dan dat te controleren bij het uitvoeren van je werk: is de te slepen auto van de handrem af?
Het autootje gebaarde nog en maakte poeha, maar de slepers hadden hun ogen in hun zak.


Alle kabels, remblokken en wat al niet bij de reminstallatie hoort, is gebroken of verbrand. Extra (meer)

Schoon Schip

Vrijdag 14 Maart 2008 at 9:58 pm Op ons scheepvaartkantoor wordt even goed schoongemaakt als op willekeurig welk ander kantoor.
Ho, wacht even. Laten we die zin iets anders formuleren:
Op ons scheepvaartkantoor wordt evengoed schoongemaakt als op willekeurig welk ander kantoor.
Want of het even goed gebeurt, dat zou ik niet kunnen zeggen. Volgens de schoonmaakster wel. Vrouw Ollie betreedt elke dag om half 4 hijgend en puffend ons monumentale pand, gelegen aan de Parklaan, en hoewel wij 3 verdiepingen boven haar kantoor houden, hebben wij geen enkele moeite haar aanwezigheid direkt al bij binnenkomst te duiden.
Omdat ze hier zelf nogal aan twijfelt, is vervolgens het eerste wat ze onderneemt de schoonmaak van de gang en het toilet op de 3e, vlak naast ons. Dit ter verduidelijking dat ze ook (meer)

Niet Schrikken...

Maandag 10 Maart 2008 at 10:01 pm De bel om 12 uur 's avonds, het gebeurt niet dagelijks.
-Hallo?
-Goedenavond meneer, niet schrikken, dit is de politie...
(Direkt schrik je je de tering, en als je van de schrik bekomen bent, heb je tijd om je nog even de kolere te schrikken.)
-Ehhh, ja?
-Bent u in het bezit van een rode auto?
- ! ! ! ! ! ! Nee he........

Je kunt 'nee' zeggen wat je wilt, maar je weet dan al hoe laat het is. Namelijk 12 uur 's avonds.
Je wilt het niet zien, maar je gaat toch kijken. Ik heb wel eens een ruitje naast (meer)

Wie is de Molfan?

Zondag 09 Maart 2008 at 4:36 pm Ik ben vandaag thuis en niet in Amersfoort.
Nou en!? roept een heldere geest. Je bent ook niet in Appingendam, noch in Puttershoek of Enkhuizen, so fucking what!?
In Amersfoort wordt vandaag de jaarlijkse Mol-Fan-Dag gehouden. Ik ben een groot fan van het programma 'Wie is de Mol', en ben er voorgaande drie edities wèl bijgeweest. Vandaag dus niet. Daar ben ik niet erg rouwig om (al was het alleen maar omdat ik de aanblik van Richard Groenendijk in zijn stuitend-lelijke jas van Argentijns buffelleer waarschijnlijk niet nog eens zou overleven), hoewel ik voorgaande keren wel genoten heb van de sfeer en van de bar. Het barpersoneel bedient aandoenlijk stuntelig, want is geheel niet op bediening van een groep van meer dan 50 mensen ingesteld. En er zijn op de MFD al gauw 250 aanwezigen. Toegegeven, minstens de helft lijkt onder de 14 te zijn of zich in elk geval zo te gedragen, maar dan nog (meer)

The Son of 'Hum'

Woensdag 05 Maart 2008 at 9:19 pm Ik nam de lift naar boven, stapte uit en stapte de gang in waarachter de voordeur dagelijks trouwe dienst doet. De sleutel zou bijna het slot beroeren toen ik zijn voortbewegen via reflex middels spiercontrole abrupt een halt toe riep. Daar was het weer... de 'Zuiderterras Hum'.... Ik schrok. Soms vergeet je gewoonweg dat de Hum er altijd is, maar schrik je als je er opeens middenin staat.
Of middenin, nee, dat was het niet. Het kwam van achter de deur vandaan. Ik verzamelde alle moed die in mij schuilde - je wilt toch naar binnen toe natuurlijk - en stak de sleutel in het slot, draaide en... de Hum verdween!

Ik opende de deur, en trad behoedzaam naar binnen, alsof (meer)

The 'Zuiderterras Hum'

Dinsdag 04 Maart 2008 at 01:18 am Eerst dacht ik dat de computer wat drukte en poeha maakte. Er draaien nogal eens meerdere zware programma's tegelijk, alles duurt langer, en mijn ongeduld verbeid ik dan met een spelletje klaverjas, wat maakt dat het wachten alleen nog maar langer duurt. Slim is het niet, en de pc is er ook al niet blij mee. Edoch... dit keer was harddrive noch ventilator de boosdoener.
Misschien kwam het geluid van de koelkast, misschien van de pijp die in de badkamer uitkomt, misschien.... ik liep radeloos door het huis. Om gek van te worden. Ik keek naar buiten, mensen liepen heen en weer, zich van niets bewust.


Waren er wellicht bouwwerkzaamheden (meer)