About

Weblog van Lutek Dabrowski. Medio 2007 in gebruik genomen, toen als voornaamste reden verslag te doen van de reis door Ghana met Arnon Grunberg en Timme Sjoerd Hos. Na thuiskomst besloten door te gaan met stukjes schrijven. Reacties zijn welkom.

Tag cloud

Archieven

01 Aug - 31 Aug 2009
01 Jul - 31 Jul 2009
01 Jun - 30 Jun 2009
01 Mei - 31 Mei 2009
01 Apr - 30 Apr 2009
01 Mrt - 31 Mrt 2009
01 Feb - 28 Feb 2009
01 Jan - 31 Jan 2009
01 Dec - 31 Dec 2008
01 Nov - 30 Nov 2008
01 Okt - 31 Okt 2008
01 Sep - 30 Sep 2008
01 Aug - 31 Aug 2008
01 Jul - 31 Jul 2008
01 Jun - 30 Jun 2008
01 Mei - 31 Mei 2008
01 Apr - 30 Apr 2008
01 Mrt - 31 Mrt 2008
01 Feb - 29 Feb 2008
01 Jan - 31 Jan 2008
01 Dec - 31 Dec 2007
01 Nov - 30 Nov 2007
01 Okt - 31 Okt 2007
01 Sep - 30 Sep 2007
01 Aug - 31 Aug 2007
01 Jul - 31 Jul 2007
01 Jun - 30 Jun 2007
01 Mei - 31 Mei 2007
01 Apr - 30 Apr 2007

Links

Ernest vd Kwast
laura's leven
roswitha
www.lutek.nl
arnongrunberg.com
timmesjoerdhos.blogspot

Zoek!

Laatste Reacties

Holdatru (Ben uit Singapore…): Nu maar hopen dat Ben meer lekk…
Laura (Sta Op en Wankel): Wat een goede tip zeg, weet je …
Bas (Kermis): Ik ben een beetje misselijk
Lutek (Ik Ga Naar Ierlan…): *slaat vlakke hand tegen voorho…
Mountain (Ik Ga Naar Ierlan…): geen bier meegenomen?
Lutek (Galway en Verder): hahaha, graag gedaan
Bas (Galway en Verder): Neeeeeeeeee, je wordt bedankt. …
Jennebel (Popquiz in Rotown…): Je hoeft niet eens een jaar te …
Lutek (Happy Birthday): Hermelijnenbeestjes! (Maken ze …
Hannie (Happy Birthday): Zeer waarschijnlijk zijn het jo…

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Crooswijk

Zaterdag 26 Juli 2008 at 10:22 pm Het was stil en rustig, er scheen een waterig zonnetje en het waaide net hard genoeg om de bladeren te horen ritselen. Zo hoort het precies te zijn op een kerkhof, alles klopte. De bloemenman aan de poort had heel attent een bordje gemaakt met de vermelding dat hij binnenkort 3 weken op vakantie zou zijn. Ik deed geen impulsaankoop.


Toen ik in Februari achter de statige dragers liep, heb ik niet op de route gelet. Ik wist ongeveer wel waar ik moest zijn, dacht ik, maar dat viel tegen. Ik liep pad na pad af, langs (meer)

Vliegtuig

Maandag 21 Juli 2008 at 10:42 pm Er belden dit weekend zoveel mensen met klachten over geluidsoverlast naar de...
Eh... naar wie bel je eigenlijk als je een klacht hebt over geluidsoverlast? Ik heb geen idee. Het is nooit bij me opgekomen om te gaan bellen naar een instantie om geluids- of andere overlast te melden. Hoe weten al die mensen eigenlijk naar wie ze moeten bellen?
Anyway... er belden dus veel mensen, zoveel mensen dat het overlast veroorzaakte in de telefooncentrale. Mensen gingen massaal de straat op met spandoeken en megafoons om te protesteren tegen het slecht functionerende telefoonverkeer. Velen namen de metro, zoveel dat het openbaar vervoer plat kwam te liggen. De 2e Kamer kwam terug van reces om hierover te debateren.

Voordat er revolutie uitbreekt, ga ik even terug naar de bron. Dit weekend werd een vliegtuigjesrace gehouden boven de Maas, iets ten westen van de Erasmusbrug. Toegang was dit keer niet gratis, wat jammer was. Niet dat (meer)

Zaagsel

Zondag 20 Juli 2008 at 6:26 pm Zaagsel! ... Zaagsel is wat ons bindt, het is de grillige houvast, de structuur, de rode draad die door ons leven loopt. Het is de grootste gemene deler. Het is het antwoord op de belangrijkste levensvragen. Het is wat de mensheid bezighoudt.
Dat was ongeveer de conclusie die getrokken kon worden na een bijzonder enerverende, leerzame en filosofische middag in het bosrijke Apeldoorn. En als het dat niet was, dan was het in ieder geval een verklaring voor de muziekkeuze die sommigen van ons hadden gemaakt.
Jawel, we beleefden weer een muziekmarathon, ditmaal met thema: Staten der Verenigde Staten van Amerika, en geloof het of niet: we kwamen tot 50 stuks.

Maar de dag begon 's morgens al, zoals dat vaker het geval is. De dag had direct al vroeg een hoog druil-gehalte, wat gedurende de middag en avond niet meer veranderde. Het maakte de geplande invulling ervan een passende. Wat kun je op zo'n dag (meer)

Verjaardag

Woensdag 16 Juli 2008 at 12:45 am Er is er een jarig hoera hoera.
Zo zonder stem of intonatie 'klinkt' het wat mat. De dag van de verjaardag was niet mat, begrijp me niet verkeerd. Er was bezoek en er was taart en er waren kado's. Echter, het idee wat je hebt van verjaardagen... toen je 5 was... toen je 10 was... dat idee, dat gevoel, dat komt nooit weer.
Enkele dagen geleden noemde ik de slingers. Op mijn vijfde verjaardag was het 30 graden, er hingen slingers en ballonnen, ik kreeg een conducteurspakje en accessoires: een spiegelei, een tas met treinkaartjes en een kaartjesknipper. Het was prachtig. Ik vond het een beetje vervelend om een kaartje te moeten knippen. De set was dan niet meer compleet. Het zou dan nooit meer heel zijn. Het leven leven is onomkeerbaar, daar was ik al vroeg achter.

Op Hannie's 5e verjaardag was het ook erg warm, er hingen slingers en ballonnen, en er was taart. Ze kreeg geen conducteurspakje, maar verder verliep de dag ongeveer hetzelfde. Misschien kreeg ze een (meer)

Slingers

Zaterdag 12 Juli 2008 at 12:59 am Ga je ook slingers ophangen?
Ik schoot in de lach. Ga ik ook slingers ophangen. Nee, ik ga geen slingers ophangen. De laatste keer dat ik ergens was waar slingers hingen, liep er 2 keer tegenaan. Zo'n slinger geeft eerst een beetje mee, en je weet niet direct wat er aan de hand is, dus je reageert (ik reageerde) niet snel genoeg. Je houdt (ik hield) niet de pas in. Als je eindelijk begrijpt wat het toch is dat je bij de kraag grijpt, is het te laat. En kant raakt los van de muur, of erger, het uiteinde is niet aan de muur bevestigd, maar zo gauw even onder een dure vaas geplaatst. Dat geeft ook voldoende steun en je beschadigt de verf niet en zolang er niemand tegenaanloopt, is het al met al een betere optie. Zolang er niemand tegenaanloopt...


Hannie is over een paar minuten jarig. Ze wordt 28. Dat moet gevierd (meer)

Metropolis 2008

Maandag 07 Juli 2008 at 11:07 pm Dit jaar op het Metropolis-festival hadden opvallend veel bands leden in de gelederen met broeken die van de kont afhangen. Of 'veel'... wat is veel... wat is te veel? Antwoord: meer dan nul. Zouden de heren per ongeluk een damesbroek hebben gekocht, een nietsvermoedende broek die op steun van heupen had gerekend? Zouden de heren denken de hip-hop-boot gemist te hebben en nu de schade willen inhalen, with a vengeance?
Hoe het ook zij, knoop het in de oren: een band met iemand in de gelederen die een broek op een plek draagt, waar die niet voor gemaakt is, maakt geen muziek die de moeite waard is. Dat is geen uitdagende veronderstelling, dat is een constatering. Doorlopen, er is verderop nog wel een bandje.

Het was goed toeven in goed gezelschap. Muzikaal hoogtepunt was Triggerfinger, meteen al aan het (meer)

Harz of Darkness

Zaterdag 05 Juli 2008 at 01:46 am Een wandelvakantie door het Harzgebergte, ter voorbereiding op de grote klapper over een maand of 4. We hadden er zin in en we keken er ook wel een beetje tegenop. Waar moet dat heen en hoe zal dat gaan? Maar dat zijn juist de vragen die we onszelf wilden stellen, waar we een antwoord op wilden hebben, dus wat zeur ik nu.
In Nepal kun je niet een dagje overslaan. Oei, vandaag ben ik wat moe, kortademig, of ik heb last van mijn eksteroog. Niets van dat alles. Je moet door. Je hebt geen keus, 12 dagen lang 20 km per dag door berg en dal. Schoenen kapot? Dan loop je maar op je sokken. Ziek, zwak of misselijk? Jammer dan, dan laat je maar wat bagage achter. Een bus is er niet. Geen gelul, doorlopen.


Het zijn omstandigheden (meer)

Het Jaar van de Appel

Dinsdag 01 Juli 2008 at 4:16 pm Ondanks belevingswereld op hoog niveau, namelijk de 7e, wat goed bevalt, koesteren we soms nog het idee dat een eigen tuintje ons woongenot compleet zou maken. Zo'n tuin waar je met gemak een middelgroot zwembad in kwijt kunt, zelfs als je mensen op bezoek hebt.
De vervulling van n wens, geeft ruimte voor een volgende. Zouden we een tuin hebben, dan wensten we ons waarschijnlijk reeds na korte tijd een tuinman. Want laten we wel wezen, een tuin onderhouden is leuk als het zo gaat als op tv, maar iedereen weet dat het in praktijk nooit zo mooi wordt. En als de tuinman een feit is, dan willen we ongetwijfeld enkele bedienden. Tegen die tijd willen we ook wel graag in Blaricum wonen, als het even kan.

Bij gebrek aan tuin rommelen we soms wat decoratief aan met flora op het balkon. Ook mooi. Over sommige planten horen we tot onze verbazing een seizoen later van een kenner, dat ze meerjarig zijn. Wij zeggen dan maar dat we (meer)