About

Weblog van Lutek Dabrowski. Medio 2007 in gebruik genomen, toen als voornaamste reden verslag te doen van de reis door Ghana met Arnon Grunberg en Timme Sjoerd Hos. Na thuiskomst besloten door te gaan met stukjes schrijven. Reacties zijn welkom.

Tag cloud

Archieven

01 Jul - 31 Jul 2009
01 Jun - 30 Jun 2009
01 Mei - 31 Mei 2009
01 Apr - 30 Apr 2009
01 Mrt - 31 Mrt 2009
01 Feb - 28 Feb 2009
01 Jan - 31 Jan 2009
01 Dec - 31 Dec 2008
01 Nov - 30 Nov 2008
01 Okt - 31 Okt 2008
01 Sep - 30 Sep 2008
01 Aug - 31 Aug 2008
01 Jul - 31 Jul 2008
01 Jun - 30 Jun 2008
01 Mei - 31 Mei 2008
01 Apr - 30 Apr 2008
01 Mrt - 31 Mrt 2008
01 Feb - 29 Feb 2008
01 Jan - 31 Jan 2008
01 Dec - 31 Dec 2007
01 Nov - 30 Nov 2007
01 Okt - 31 Okt 2007
01 Sep - 30 Sep 2007
01 Aug - 31 Aug 2007
01 Jul - 31 Jul 2007
01 Jun - 30 Jun 2007
01 Mei - 31 Mei 2007
01 Apr - 30 Apr 2007

Links

Ernest vd Kwast
laura's leven
roswitha
www.lutek.nl
arnongrunberg.com
timmesjoerdhos.blogspot

Zoek!

Laatste Reacties

Bas (Kermis): Ik ben een beetje misselijk
Lutek (Ik Ga Naar Ierlan…): *slaat vlakke hand tegen voorho…
Mountain (Ik Ga Naar Ierlan…): geen bier meegenomen?
Lutek (Galway en Verder): hahaha, graag gedaan
Bas (Galway en Verder): Neeeeeeeeee, je wordt bedankt. …
Jennebel (Popquiz in Rotown…): Je hoeft niet eens een jaar te …
Lutek (Happy Birthday): Hermelijnenbeestjes! (Maken ze …
Hannie (Happy Birthday): Zeer waarschijnlijk zijn het jo…
Laura (The Pub II): In Zweden wilden ze ook al niet…
Mountain (De Amerikaanse Da…): mooie foto´s, maar ik zal ze ni…

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Jonathan Richman

Woensdag 27 Augustus 2008 at 10:59 pm Ik zat al de hele dag "I was dancing in the lesbian bar" van Jonathan Richman te hummen op kantoor, omdat ik wist dat ik 's avonds naar De Regenboog zou gaan. Toegegeven, een willekeurig nummer van Soft Cell was misschien toepasselijker geweest, maar Soft Cell humt nu eenmaal minder goed dan Jonathan Richman. Wel was het jammer dat ik het nummer niet door en door kende en zodoende nogal in herhaling verviel, maar het was bijna weekend en mijn collega's waren waarschijnlijk al lang blij dat ik humde in plaats van zang (of poging daartoe) ondernam.
Nee, de hum-keuze was een goede, al was het alleen al omdat De Regenboog wat neutraler in m/v-verdeling is dan enig willekeurig nummer dat Soft Cell ooit heeft uitgebracht.
Waarom zijn er eigenlijk geen 'lesbian bars' in Rotterdam? Ik heb mij laten vertellen dat enige jaren geleden "De Doos" goede zaken deed, maar niet goed genoeg om te kunnen overleven.

De roze zone in Rotterdam-Centrum ligt - als ik het wel heb - zo'n beetje tussen de Van Oldenbandeveltstraat en de Leuvehaven. Mijn bestemming is gelegen aan eerstgenoemde. Het was nog vroeg, het was nog licht, er was nog geen portier. De muziek stond zachtjes, iedereen kon elkaar nog goed verstaan. Ik was op uitnodiging (meer)

Gedichten

Maandag 25 Augustus 2008 at 01:04 am Vandaag wil ik anderen het woord geven. Eigenlijk geef ik altijd al anderen het woord, in de zin dat iedereen mag reageren op de stukjes die hier verschijnen. Sommigen doen dat (met enige regelmaat), wat mij altijd blij maakt, anderen doen dat niet (ook met enige regelmaat), wat mij - afhankelijk van de persoon - soms ook blij maakt. Ook heb ik eens gehoord van iemand die graag wilde reageren, maar niet mocht... waarschijnlijk wegens instelligen van pc. In dat geval kan je me een reactie mailen, welke ik dan zelf zal plaatsen.

Maar vandaag wil ik iemand aan het woord laten die mij ontroerde met enkele beeldschone gedichten, die... ja, die eigenlijk verder geen introductie behoeven. Het is goed mogelijk dat u deze gedichten zelf ook hebt opgestuurd gekregen. De afzender is veelal anoniem, wat jammer is, want ik zou graag bij een uitgever willen aandringen een verzamelbundel te maken van deze wondermooie regels.
Zonder verdere omwegen volgen hier de hoogtepunten van de voorbije week...

- - -

Deze (meer)

Spelen

Dinsdag 19 Augustus 2008 at 8:29 pm for English visitors.... PLEASE CLICK LINK

De Olympische Spelen hebben ditmaal een matig enerverend effect op me. Dat is anders geweest. Bij voorgaande edities woonde ik soms praktisch voor de televisie. Ik sloeg boodschappen in voor 2 weken, ik had alle schema's uit alle kranten voor me op tafel liggen, ik dronk onafgebroken koffie, en keek 's avonds laat (of 's morgens vroeg, of midden in de nacht) de tweede herhaling van de derde samenvatting van de voorrondes van de kwalificaties voor de series van kleiduivenschieten voor vrouwen, zowel het onderdeel skeet als trap.


Ditmaal is alles anders. Ik heb er nog geen minuut 'in' gezeten en ik denk dat dat komt omdat ik de openingsceremonie niet heb gezien. Die heb ik, nadat de opening was gesloten, ook niet alsnog willen zien. De opening moet je live meemaken. Er bij aanwezig zijn hoeft niet, maar je moet het minstens voor tv hebben gevolgd. Dit is een vereiste - voor mij althans - om te voelen, te weten, te ervaren dat de Spelen daadwerkelijk begonnen zijn.
Wat ook meespeelt (meer)

Een Dag Zomer

Zaterdag 16 Augustus 2008 at 8:01 pm Een dag zomer is iets anders dan een zomerdag. Een zomerdag duidt op 1 zomerse dag in een reeks van zomerse dagen. Die reeks ontbreekt deze zomer. (Met 'deze zomer' bedoel ik dan alleen het jaargetijde, niet de toestand van het weer.)
Mensen rennen zonder jas naar buiten, de straat op, ze vieren feest en iedereen lacht. De ijscoman is de held van de dag, en nooit zal het meer winter worden. De volgende dag regent het weer, maar dat weet je nu nog niet. Nu ga je de tuin in. Je had andere plannen eigenlijk, je had misschien met andere mensen afgesproken, maar die mensen zullen begrijpen waarom je niet op komt dagen. Overmacht. Er gaat vandaag (meer)

Natuurdagboek

Dinsdag 12 Augustus 2008 at 9:40 pm Omdat ik zelf behoorlijk onwel kan worden van mensen die blijven doorzagen over hoe oud of hoe wijs ze zijn, en wat voor verstandige beslissingen of voornemens ze hebben genomen die hun dagelijksheid een broodnodige frisse wind moet gaan bezorgen (meestal op een voor hen maar niemand anders belangrijk punt in hun leven), wilde ik graag laten weten dat ik in helemaal niets zal veranderen. Ik heb geen enkele nieuwe gedachte gekregen sinds vorige week, en ik ben ook niet van plan er één te gaan verzinnen.
Bovenstaande titel is vrij willekeurig gekozen. Er had ook 'Banaan' of 'Schemerlamp' kunnen staan. Maar niet 'Augustus 2008 II')

Zo heb ik mij bijvoorbeeld niet voorgenomen 's morgens weer eens wat vaker op de fiets naar kantoor te gaan. Ik bedoel, kom zeg, heb je al uit het raam gekeken. Ik zit nog steeds op de zomer te wachten. Een rondje op de (meer)

Augustus 2008

Zaterdag 09 Augustus 2008 at 1:09 pm Ik ben van nature niet zo snel sentimenteel, zeker niet van nature om 11 uur 's morgens, maar ik was de laatste dagen licht geraakt door de felicitaties.... ho ho ho, dat zeg ik helemaal verkeerd, zo roep ik misverstanden af... Het deed mij goed om alle felicitaties te mogen ontvangen in het kader van het 40-jarig bestaan van de firma Lutek.
Reeds jaren geleden heb ik mezelf verleerd mijn verjaardag te vieren - al was het alleen maar om andermans verjaardag zodoende legitiem te kunnen vergeten of negeren - en vaak moest ik even nadenken over het antwoord op de vraag hoe oud ik ben. Toen kwam Hyves in mijn leven en heeft mij een ander mens gemaakt. Nou, misschien niet. Maar vaststaat dat door Hyves niemand mijn leeftijd meer kan ontgaan, wat dan ook niet gebeurde. Ik ontving berichten en kaarten, krabbels en emails van A, A, A, A, A, A, B, C, C, D, D, H, H, I, J, K, L, L, L, L, M, M, M, M, M, M, M, M, N, P, P, R, R, S, S, T, W en van R/F.
Twee van hen verontschuldigden (meer)

Vakantie

Zondag 03 Augustus 2008 at 12:30 am Het is vakantietijd, het zal niemand zijn ontgaan.
Vakantietijd is leuke tijd. Het is een tijd van komen en gaan. En van voorbereidingen, afwegingen, aankopen.
Voor sommigen is het een tijd van stress en van ruzie. Hans Dorrestijn merkte eens op: "Eerst 50 weken lang hard werken, en dan komt de vakantie daar nog eens achteraan!"
Voor Hannie en mij is het een hoogtepunt op de kalender in een jaar dat al bomvol hoogtepunten zit. (Dat laatste zeg ik er even bij voor het geval iemand zou denken dat we buiten de vakantie om elkaar de kop inslaan) (en omdat zij dit stukje ook leest).


Je kunt het bekende ver weg zoeken, of je kunt het exotische bij je zelf in (meer)

Grotemensengedoe

Vrijdag 01 Augustus 2008 at 10:42 pm Ik sta vanmorgen op - ik wou nog uitslapen (dat kon nu, want mijn kleine zusje was toch uit logeren) - staan pa en ma al meteen in mijn kamertje, ongeduldig te doen en te gebaren, en gekke stemmetjes op te zetten. Ik werd er helemaal zenuwachtig van, man.
Wie is er jarig? Wie is er jarig?
Weet ik veel wie er jarig is.
Nou... wat denk je... dat bleek ik dus te zijn. Hoera. Gefeliciteerd dan maar. Dus ik lachen en praten en net doen alsof ik al wist waar ze het over hadden. Maar goed, ik had gisteren die fiets al zien staan, je weet wel, zo'n driewieler. Leuk ding. Ik dacht nog: is zeker van de buurjongen... weet ik het... niet bij stil gestaan. Maar dat was dus mijn kado. Best mooi hoor, zo'n ding. Om de een of andere reden hadden ze die fiets helemaal naar boven gedragen. Stom, dat is hartstikke zwaar en binnen mag ik er toch niet mee fietsen. En ook hadden ze hem helemaal ingepakt. Waar heb dat nou voor nodig?, vraag ik je. Je kunt er echt niet op zitten als er papier omheen (meer)