About

Weblog van Lutek Dabrowski. Medio 2007 in gebruik genomen, toen als voornaamste reden verslag te doen van de reis door Ghana met Arnon Grunberg en Timme Sjoerd Hos. Na thuiskomst besloten door te gaan met stukjes schrijven. Reacties zijn welkom.

Tag cloud

Archieven

01 Jun - 30 Jun 2009
01 Mei - 31 Mei 2009
01 Apr - 30 Apr 2009
01 Mrt - 31 Mrt 2009
01 Feb - 28 Feb 2009
01 Jan - 31 Jan 2009
01 Dec - 31 Dec 2008
01 Nov - 30 Nov 2008
01 Okt - 31 Okt 2008
01 Sep - 30 Sep 2008
01 Aug - 31 Aug 2008
01 Jul - 31 Jul 2008
01 Jun - 30 Jun 2008
01 Mei - 31 Mei 2008
01 Apr - 30 Apr 2008
01 Mrt - 31 Mrt 2008
01 Feb - 29 Feb 2008
01 Jan - 31 Jan 2008
01 Dec - 31 Dec 2007
01 Nov - 30 Nov 2007
01 Okt - 31 Okt 2007
01 Sep - 30 Sep 2007
01 Aug - 31 Aug 2007
01 Jul - 31 Jul 2007
01 Jun - 30 Jun 2007
01 Mei - 31 Mei 2007
01 Apr - 30 Apr 2007

Links

Ernest vd Kwast
laura's leven
roswitha
www.lutek.nl
arnongrunberg.com
timmesjoerdhos.blogspot

Zoek!

Laatste Reacties

Arno (Vla (2)): Een zak koekkruimels, vroeger (…
Eric van der Toor… (De Jakkerjekker): Heel leuk omschreven en wat nog…
Laura (Anders Trouwen): Voor je weet maar nooit, met ou…
Lutek (Anders Trouwen): Ehhhh.... Laura... ben je dan v…
Lutek (Anders Trouwen): Via bepaalde kanalen (een sms v…
Laura (Anders Trouwen): Bij het inkopen van bier op bru…
anja (Anders Trouwen): Hee ....Lut, Wat ontzettend leu…
Bas (Waar Ligt Dat Dan…): Ja, hallo, dat is geen gewoon r…
Luut (Het Park): Zeer zeker niet. Sterker nog, …
Laura (Het Park): Ik ben geen vogel en heb op een…

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Poststuk

Woensdag 26 November 2008 at 10:52 pm Vanmorgen liep ik het postkantoor binnen, opende de postbus, bekeek de post en controleerde of er een 'aangetekende'-notificatie bij was. Zit die er bij, overhandig je die aan de man achter de balie en neem je je aangetekend poststuk in ontvangst. Ik had er gisterenochtend geen.
Naast me hoorde ik iemand aan de postbeambte vragen: "Als ik een aangetekende heb, kan ik die bij u afhalen?"
"Jazeker, mevrouwtje", was het antwoord, want het was een mevrouw, en haar aanname was juist.
In een jolige bui, het was ten slotte al bijna weer weekend, meldde ik me te zelfder balie met de flauwe grap: "Ik heb geen aangetekende, dan kan ik zeker niet bij u terecht?"
De man keer zorgelijk naar mij, en (meer)

Op Herhaling

Donderdag 20 November 2008 at 10:39 pm Wat me nog goed bijstond van de herhalingscursus BHV van vorig jaar was dat ik er een stukje over had geschreven. Van de cursus zelf stond me niets meer bij. Het was derhalve geen overbodigheid op herhaling te gaan. Speciaal voor mij (ik woon er tegenover) was dit jaar een gedeelte van Ahoy' afgehuurd, een zaaltje 3 hoog achter. Nu waren er diverse zaaltjes 3 hoog achter, waar mijn collega en ik al na een kwartiertje achter kwamen. Zonder veel overlast te veroorzaken verlieten we de 'Secretaresse Werkgroep' en schoven aan bij het ochtendprogramma: Eerste Hulp.
Instructeur Leo van D. vroeg ons allereerst of we allemaal de 'flitskaart' hadden ontvangen. Die hadden we niet ontvangen. Leo schudde meewarig het hoofd en of we daar dan svp melding van wilden maken op het evaluatieformulier. Dat zouden we zeker doen, ware het niet dat we ook het evaluatieformulier niet hadden ontvangen.

Leo vertelde ons over beroertes en TIA's en deed dat zo enthousiast dat we er graag één hadden gekregen, maar we moesten helaas genoegen nemen met oefenpoppen. Leo liep in het rond en gaf aanwijzingen. Hij deed dat met een stem of hij kwam soliciteren voor (meer)

Serious Leather

Zaterdag 15 November 2008 at 9:12 pm Wat te doen als iemand ongemerkt en zonder uitdrukkelijke toestemming, pal onder je neus, je jas uit de pub meeneemt met de bedoeling die niet meer te retourneren aan jou, de rechtmatige eigenaar?
Volg de instructies nauwkeurig op...

1 - Reageer verbouwereerd, zoals je zou doen als iemand iets onder je neus vandaan kaapt zonder dat je het doorhebt, wat goed uitkomt omdat dat precies is wat is gebeurd.
2 - Wordt kwaad, maar maak geen schade, zelfs al zijn er in de omgeving mensen minder deelnemend dan je had gehoopt. Deel geen klappen uit waar je spijt van zou kunnen krijgen.
2a - Maak 1000 excuses als je 'in the heat of the moment' toch een argeloze voorbijganger een optater hebt verkocht, drink het af, wordt vrienden voor het leven (of beloof het althans).
3 - Maak gewag van de gepleegde misdaad en geleden schade bij bevoegd personeel ter plaatse, in de ijdele hoop dat tot wettelijke stappen wordt overgegaan.
4 - Ren na 10 minuten opeens als een idioot naar buiten omdat je denkt dat de dader misschien op zijn gemak (meer)

In Questo Paradiso

Donderdag 13 November 2008 at 12:02 am -Waarom organiseren ze zo'n nachtconcert toch om half 1 ?
-Als ze het om 10 uur zouden doen, zou het geen nachtconcert zijn.
-Nee, duh! Maar waarom?
-Mogelijk heerst er overbevolking in concertland. In plaats van vol=vol, schuiven ze wat met de tijden. Vroeger was het heel normaal dat een band 2 concerten op 1 avond gaf, een early show en een late show.
-Vroeger was het vroeger, nu is het later.
-Nee, nu is het nu, later is het later.
-.... (zucht) Nou ja, we gaan er naar toe en we zien wel.
-Precies.


Toen platenspeciaalzaak Haddock (aan de Van (meer)

Huwelijkscadeau

Zaterdag 08 November 2008 at 3:02 pm Wanneer The Wedding Present present is, zorgt ieder verstandig persoon ook present te zijn. Er waren zo'n 80 verstandige personen in Rotown. Iedereen had het naar zijn of haar zin. Dat is een inschatting, want ik heb dat niet aan iedereen persoonlijk gevraagd. En je moet bedenken dat wanneer ik dat wel gedaan zou hebben, je altijd de kans loopt dat niet iedereen het achterste van de tong laat zien. Bovendien zou ik ook nog iemand verkeerd kunnen hebben verstaan. En waar sta je dan met je grondig onderzoek?
Nee, het is een inschatting, zeker weten doe je zoiets nooit. Het schiet me te binnen dat ik ook nog eens bevooroordeeld was: ik had het zelf reuze naar mijn zin, en de kans is dan al zeker groter dat je denkt dat anderen het ook goed naar hun zin hebben, en ook als dat niet zo is, dat je alleen al door een enthousiaste opstelling de ondervraagden in betere stemming brengt dan zij in eerste instantie waren.
Lastige materie. Ik laat het vakkundig onderzoek maar liever aan het NIPO over. Die zijn daar in doorgewinterd.


The Wedding Present dus, zij waren er. En wij waren er, wat wel zo prettig is als je als band op een podium staat. Stel dat er (meer)

Prettige Avond

Maandag 03 November 2008 at 12:48 am Doorkruising van de superwinkel geschiedde niet in de mij zo kenmerkende rabiate vaart, deze zaterdag. Gelukkig stonden de schappen goed vol, zodat ik niet alles dubbel leek te zien, hoewel ik eenmaal de linker fles cola miste voordat ik de rechter te pakken had. Hier en daar rustte ik even uit; bij het vlees dacht een dame dat ik geen keus kon maken uit 30 identieke stukken voorverpakte kip. Misschien was dat ook zo. Hannie deed de meeste boodschappen. Ik keek hoe mooi alles in het wagentje lag.
De wijnschappen stonden er vrolijk bij, maar hadden voor 1 keer niet mijn interesse. Ik bleef er meer uit gewoonte even naar kijken.
Een meneer die zich opwierp als kenner ('Ach kenner, ik hou wel van een wijntje') gaf onderricht. De namen weet ik allemaal niet meer, maar hij vertelde precies welke lekker en niet lekker was.
Dit is een heel goeie Rioja. En deze is ook... welke druif is dat? Oh, geweldig, die moet je echt nemen. Die Tapie, och och och, dat is alleen geschikt om het toilet mee schoon te maken, vreselijk. Hier, deze Albaruta, dat is de beste die hier tussen staat, die moet je kopen. Als je deze drinkt, dan kun je de rest van de winkel laten staan.
Ik was niet van plan (meer)