About

Weblog van Lutek Dabrowski. Medio 2007 in gebruik genomen, toen als voornaamste reden verslag te doen van de reis door Ghana met Arnon Grunberg en Timme Sjoerd Hos. Na thuiskomst besloten door te gaan met stukjes schrijven. Reacties zijn welkom.

Tag cloud

Archieven

01 Jun - 30 Jun 2009
01 Mei - 31 Mei 2009
01 Apr - 30 Apr 2009
01 Mrt - 31 Mrt 2009
01 Feb - 28 Feb 2009
01 Jan - 31 Jan 2009
01 Dec - 31 Dec 2008
01 Nov - 30 Nov 2008
01 Okt - 31 Okt 2008
01 Sep - 30 Sep 2008
01 Aug - 31 Aug 2008
01 Jul - 31 Jul 2008
01 Jun - 30 Jun 2008
01 Mei - 31 Mei 2008
01 Apr - 30 Apr 2008
01 Mrt - 31 Mrt 2008
01 Feb - 29 Feb 2008
01 Jan - 31 Jan 2008
01 Dec - 31 Dec 2007
01 Nov - 30 Nov 2007
01 Okt - 31 Okt 2007
01 Sep - 30 Sep 2007
01 Aug - 31 Aug 2007
01 Jul - 31 Jul 2007
01 Jun - 30 Jun 2007
01 Mei - 31 Mei 2007
01 Apr - 30 Apr 2007

Links

Ernest vd Kwast
laura's leven
roswitha
www.lutek.nl
arnongrunberg.com
timmesjoerdhos.blogspot

Zoek!

Laatste Reacties

Arno (Vla (2)): Een zak koekkruimels, vroeger (…
Eric van der Toor… (De Jakkerjekker): Heel leuk omschreven en wat nog…
Laura (Anders Trouwen): Voor je weet maar nooit, met ou…
Lutek (Anders Trouwen): Ehhhh.... Laura... ben je dan v…
Lutek (Anders Trouwen): Via bepaalde kanalen (een sms v…
Laura (Anders Trouwen): Bij het inkopen van bier op bru…
anja (Anders Trouwen): Hee ....Lut, Wat ontzettend leu…
Bas (Waar Ligt Dat Dan…): Ja, hallo, dat is geen gewoon r…
Luut (Het Park): Zeer zeker niet. Sterker nog, …
Laura (Het Park): Ik ben geen vogel en heb op een…

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

That Was The Week That Was (3)

Dinsdag 30 December 2008 at 01:11 am Zo moet ik niet bezig blijven natuurlijk. Beetje zitten suffen 6 dagen lang, en me er dan snel snel met een "That Was The Week"-je vanaf maken. Zo zijn we niet getrouwd. Je blogt of je blogt niet.
Jawel, jawel, dat is ook wel zo, maar ik blog ook nog in mijn vrije tijd. En deze week is die vrije tijd geheel en al besteed geworden aan mijn grote Nepal-verhaal-blog-impressie-verslag-vertelsel-ding. En dat is echt iets om naar uit te kijken. Ik ben er nog niet mee klaar (ben bij dag 17 van 23) en de beoogde deadline van 1 januari haal ik niet, maar het zit er aan te komen. Nou, dan valt er wat te lezen, hoor.
En trouwens, ik ben ook nog in elkaar geslagen geworden geweest, en zwaar vergriept (=een verkouden griep). Alleszins geen bevorderlijkheden, aangaande schrijfsels uit de mouw jassen. Dus mag ik even!?

Terug naar de dagelijkse beslommering. Iedereen kan zich wel naar Nepal wegdromen, zich in elkaar laten slaan, of zich vergriepen. Zo zijn we niet uitgehuwelijkt. Goed dan. Tot de orde...
Vorige week viel me op dat ik veel vergeet. Nee, wacht, dat viel me ongeveer 25 jaar geleden al op. Maar met betrekking tot het bloggen, viel het me op dat ik enkele o zo leuke invallen na een paar dagen kwijt was. Wat restte was een vrij saai verslag van een gezellige bijeenkomst. De krenten, de peper, het zout zo u wilt, waren/was er uit. Een woordje minder of meer hier, een woordvolgorde daar, het kan net een stukje maken of breken. Ik moet - zo heb ik nu besloten - niet een week (meer)

Lovely

Woensdag 24 December 2008 at 7:31 pm Heerlijk, het is op woensdagmiddag al vrijdagavond. Dat zou het iedere week moeten zijn.
Hannie ploft neer en zet de tv aan. Hehe, even niks.
zap ...ook die sector wordt geplaagd door de economische...
zap ...morgen veranderen, maar sneeuw verwacht ik eerlijk...
zap ...want die 2,5 miljoen is haalbaar. Hier in Breda gaan we...
zap ...

- Hey! Lovely is op tv.
- Sorry?
- Lovely.

Ainsley Harriott presenteert al 800 jaar Ready Steady Cook op de bbc. Hij heeft een stopwoord. De zender staat nog geen 3 seconden aan en hij zegt het al. Lovely. Per aflevering kan hij het zomaar 60 keer zeggen, zonder moeite. Hij meent het ook, hij vindt alles lekker, alles is lovely. Hij is met kop en schouders de beste tv-kok die er is. Alle anderen vinden zichzelf de beste, hij begeleidt zijn gasten om zelf een lekkere maaltijd te bereiden. Lovely. Alle andere programma's worden zo geknipt dat er van een week opnames 3 kwartier (meer)

Sinterkerst

Dinsdag 23 December 2008 at 8:25 pm Tot mijn verbazing was ik de eerste die binnenstapte in huize C. C. liep in het rond met kerstkransen en mini-oliebollen. Huisgenoot deed iets met cola.
"Als ik een feestje organiseer komt er zelden iemand op tijd, dat weet iedereen." Ik bekeek de kerstboom die op tafel stond. Nog geen 80 centimeter hoog. Die boom dan, niet de tafel. De tafel was hoger. Je had eigenlijk de kerstboom onder tafel kunnen zetten, rechtop, opgetuigd en wel, en hij had zonder moeite uit het zicht gestaan, zo klein was hij. Maar je wilt juist dat een kerstboom in het zicht staat. Dan is het beter om hem op de tafel te zetten. De lichtjes deden het goed, en enkele ballen maakten het helemaal af. "Ik ben een kerstbal", fluisterzong ik.
"Oh, als je een oliebol wilt, pak je maar hoor", klonk het uit de keuken.
"Nee nee, ik was gisteren ergens waar Bert en Ernie werd gedraaid, daar moest ik opeens aan denken."


Ik had 2 pakjes bij me, volgens opdracht: 1 nieuw gekocht voor circa 5 euro, 1 tweedehands, uit eigen kast. Ik had meedelijden met wie mijn 2e pakje zou krijgen, dat was niet veel. Het 1e pakje was de moeite waard en bewust gekocht ter compensatie van het 2e, maar ja, de kans (meer)

Eitje Tik

Maandag 22 December 2008 at 01:17 am Als je niet weet hoe je moet beginnen te schrijven, dan is daar altijd een oplossing voor. Je schrijft een willekeurige regel. Grote kans dat die eerste regel niet is wat je precies bedoelde. Geen probleem, daar is dan de tweede regel voor. Kijk, die is al een stuk beter. Maar waar wil je heen? Oja... nou... dat zet je in de derde regel. Het begint al ergens op te lijken. Als je zo ver bent, is het moment ongeveer daar om de eerste regel weg te gooien, het stukje kan er alleen maar beter op worden. Je zit inmiddels in je verhaal en je bent vergeten dat je net zo'n moeite had om die eerste regel neer te pennen. Voila, het stukje is al bijna af.

Ik had grote moeite vandaag om te beginnen met schrijven. Wist geen eerste regel. En ik moet nota bene nog stukjes schrijven van meer dan een week geleden, over hoe ik een cadeautje ging kopen op Zuidplein, hoe ik Sinterkerst vierde bij Miss C., over onverwachte muziek in ster-commercials, over het concert van Claw Boys Claw. Maar ik stel het steeds allemaal uit. Dat komt omdat ik ook nog maar op 1/3 ben van mijn Nepal-verslag dat ik dit jaar nog op internet wil zetten. Schiet toch eens op!

Maar die eerste regel wilde maar niet lukken. Ik zat maar naar het scherm te kijken en te ... te niksen, te niks te doen. Te staren, te mijmeren, te dromen. Ik was (meer)

Het Kan Altijd Erger

Donderdag 18 December 2008 at 9:09 pm U.S. judge sentences noisy offenders to Barry Manilow
11/26/2008 12:00 AM, Reuters
A U.S. judge has hailed as a success a new form of punishment for people who go to court for being too noisy -- an hour of listening to Barry Manilow or the theme tune from the children's TV show "Barney and Friends."
The usual practice of fining these offenders was not proving to be a deterrent, so he decided to give them a dose of their own medicine and make them listen to his musical selection at high volume for one hour. "This is a way, when I look back, of teaching manners to people," Sacco, a judge from Fort Lupton Municipal Court in Colorado, told Reuters Television. He said his methods had cut the number of repeat offenders appearing in his court.
But offenders who are found to enjoy facing the music will have the songs taken away from them. Sacco says these people must listen to music they don't like, because that's what they impose on others.
Court officials take surveys after each session, and if it turns out that many of the offenders happen to like a particular song, that tune is removed from the playlist.


Hoe vaak hebben we al niet rond de (draai)tafel gezeten met een man of 10, luisterend naar elkaars en eigen inbreng in de zg. muziek-marathon? Hapje, drankje, rookje, knabbeltje, slap ouwehoertje, en een plaatje. En nog een plaatje, en nog een en nog een en nog een. Het zal toch al gauw (meer)

Hey, Daar Heb Je Fré

Zondag 14 December 2008 at 11:01 pm Als Fréderique Spigt je bij de ballen grijpt, dan kan dat zeer doen. Nu doet ze dat gelukkig niet bij ieder nummer, anders zou je snel de zaal uitlopen. Ik was oorspronkelijk niet van plan te gaan, maar miss C. had al kaartjes gekocht voor ons tweeën, en dan kan ik geen nee zeggen. Miss C. houdt erg van Fré. Behalve dan van haar Franse nummers. En van de nummers waar een accordeon in voorkomt. Die vindt ze vreselijk, want een accordeon is geen instrument. Als ik praat over nummers waar een accordeon in voorkomt, bedoel ik geen nummers waarin dit het onderwerp is, maar nummers waarin erop gespeeld wordt. Als je er alleen maar over zingt, hoef je het nog niet te bespelen, hoewel ik wel durf te wedden dat er vast nog nooit een nummer is geschreven dat over een accordeon gaat terwijl die dan niet in dat nummer wordt gespeeld. Doch dit terzijde.

Miss C. en ik zaten eerste rij, precies in het midden. Dichterbij Fré konden we niet komen, zonder op het podium te springen. Kwart over 8 - theatertijden - doofde het zaallicht en wandelde de begeleiding quasi nonchalant vanaf rechts het podium op. Het bleef stil. Het waren spannende seconden, met name voor de bassist. Na 1 seconde keek hij tersluiks naar links. Het bleef stil. Na nog een seconde keek hij (meer)

That Was the Week that Was (2)

Donderdag 11 December 2008 at 01:35 am Wat vliegt de tijd. Is het alweer December?
De jaren gaan steeds sneller.
(ehh... even denken hoor... oja, deze hoor je ook heel vaak...)
Je knippert 2x met je ogen en het jaar is al weer voorbij

En het is allemaal waar, maar nog geen reden om een week geen stukje te plaatsen. Ben ik nu helemaal!?!
Vandaar dat ik nog graag even de week met u door wil nemen. Ik pak de agenda erbij en zie... dat er niets staat op de afgelopen 6 dagen. Hoe kan dat? Ik ben toch bezig geweest? Jazeker, maar dat noteer ik niet allemaal zo duidelijk in een agenda. Ik zal mijn herinnering moeten raadplegen, wil ik met u de week doornemen. Of u moet zeggen: weet je wat, ik neem mijn week wel even met jou door!
Dat kan, u mag reageren. Maar eerst is hier... de week!

Vrijdag bleef ik thuis, want ik moest hard werken aan (meer)

Internet niet

Donderdag 04 December 2008 at 8:49 pm Een goed articulerende dame vertrouwt me toe dat de gemiddelde wachttijd langer is dan 10 minuten, en ze adviseert mij om het op een later tijdstip opnieuw te proberen. Omdat ze dit tegen iedereen zegt die op dit moment belt, gok ik dat mijn wachtijd minder lang zal zijn. Mijn tijd en flink wat van mijn hersencellen worden gedood met 'Merry Christmas Everybody'. Als het niet echt waar was, had ik het niet kunnen verzinnen. Na 9 minuten krijg ik een veel minder goed articulerende meneer aan de lijn, die ook vol goede adviezen zit. Hoop ik.
Zo te horen zit hij niet in Rotterdam, maar in Limburg, of hij ontvangt een dijk van een reisvergoeding. Maar al zat hij in Kathmandu, hij tovert mijn gegevens in geen tijd voor de dag.

UPC levert mij een paar keer per jaar geen internet. Ik pak dan de telefoon, krijg iemand die volkomen andere conclusies trekt dan zijn ex-collega de vorige keer, en heb na een uur of een dag weer verbinding. Deze keer echter is het andere koek. Ik heb wèl internet, maar het valt om de haverklap uit. Ik weet niet hoe vaak bij u een haver klapt, maar bij mij is dat elke 10 tot 30 minuten. Boem! Alle downloads staan (meer)

Schoonhoven

Maandag 01 December 2008 at 02:16 am In 1220 bouwde iemand een kasteel aan de Lek, zette er een paar huizen omheen en noemde het Sconhoven. In 1288 kreeg Schoonhoven stadsrechten. In 2007 had Schoonhoven nog altijd maar 12.195 inwoners. Dat heeft een reden.

We parkeerden de auto naast een dijkje, begroetten (aangetrouwde) broers en zussen, en liepen gezamelijk naar de pont die juist aan kwam varen.
Fris voor de tijd van het jaar, opperde ik, en had er direct spijt van. Het is eind November, avond, en we staan aan de oever van een rivier, natuurlijk is het fris.
Nou zeker, ik moest net behoorlijk krabben.
Ik heb een sjaal meegenomen. Eerst dacht ik nog, zou het wel nodig zijn, maar nu ben ik blij dat ik hem bij me heb.
De gesprekken kabbelden voort op de maat van het kabbelende water, we mochten aan boord. Hoewel we ruim op tijd waren, wist ik dat we als laatsten zouden aanschuiven zodadelijk in het restaurant.


De pont zonk niet en de Veerpoort was niet gesloten. Ook werden we niet overvallen door struikrovers. Ongedeerd kwamen we (meer)