About

Weblog van Lutek Dabrowski. Medio 2007 in gebruik genomen, toen als voornaamste reden verslag te doen van de reis door Ghana met Arnon Grunberg en Timme Sjoerd Hos. Na thuiskomst besloten door te gaan met stukjes schrijven. Reacties zijn welkom.

Tag cloud

Archieven

01 Jun - 30 Jun 2009
01 Mei - 31 Mei 2009
01 Apr - 30 Apr 2009
01 Mrt - 31 Mrt 2009
01 Feb - 28 Feb 2009
01 Jan - 31 Jan 2009
01 Dec - 31 Dec 2008
01 Nov - 30 Nov 2008
01 Okt - 31 Okt 2008
01 Sep - 30 Sep 2008
01 Aug - 31 Aug 2008
01 Jul - 31 Jul 2008
01 Jun - 30 Jun 2008
01 Mei - 31 Mei 2008
01 Apr - 30 Apr 2008
01 Mrt - 31 Mrt 2008
01 Feb - 29 Feb 2008
01 Jan - 31 Jan 2008
01 Dec - 31 Dec 2007
01 Nov - 30 Nov 2007
01 Okt - 31 Okt 2007
01 Sep - 30 Sep 2007
01 Aug - 31 Aug 2007
01 Jul - 31 Jul 2007
01 Jun - 30 Jun 2007
01 Mei - 31 Mei 2007
01 Apr - 30 Apr 2007

Links

Ernest vd Kwast
laura's leven
roswitha
www.lutek.nl
arnongrunberg.com
timmesjoerdhos.blogspot

Zoek!

Laatste Reacties

Arno (Vla (2)): Een zak koekkruimels, vroeger (…
Eric van der Toor… (De Jakkerjekker): Heel leuk omschreven en wat nog…
Laura (Anders Trouwen): Voor je weet maar nooit, met ou…
Lutek (Anders Trouwen): Ehhhh.... Laura... ben je dan v…
Lutek (Anders Trouwen): Via bepaalde kanalen (een sms v…
Laura (Anders Trouwen): Bij het inkopen van bier op bru…
anja (Anders Trouwen): Hee ....Lut, Wat ontzettend leu…
Bas (Waar Ligt Dat Dan…): Ja, hallo, dat is geen gewoon r…
Luut (Het Park): Zeer zeker niet. Sterker nog, …
Laura (Het Park): Ik ben geen vogel en heb op een…

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Achtergrondmuziek

Vrijdag 30 Januari 2009 at 10:18 pm Ik zit al een week met een drietal nummers in mijn hoofd die "er" niet uit lijken te gaan. Dat zijn, in willekeurige volgorde, What use? van Tuxedomoon, Winter van Tori Amos, en Something better change, van the Stranglers.
Soms komt er nog een ander nummer bij in de jukebox, maar meestal speel ik deze eindeloos achter elkaar af. Waarom?
Geen domme vraag, maar zeker ook geen slimme of zinvolle. Ze zitten er nu eenmaal. En slecht getroffen heb ik het ook niet. Voor hetzelfde geld zit je met Guus Meeuwis, Frans Duijts (geen grap, hij bestaat echt) en Danny Christiaan in je hoofd. En als ik van iemand wil dat hij niet in mijn hoofd zit, figuurlijk niet en letterlijk nog minder, dan is het wel Danny Christiaan.


Tussen de eerste twee zie ik nog wel een connectie. Het slotakkoord van What use? lijkt sprekend (althans, zo denkt mijn hoofd er over) op het slotakkoord van Sometimes, het nummer dat op de elpee (ceedee) voorafgaat aan Something better (meer)

250

Donderdag 29 Januari 2009 at 11:24 pm Als ik goed geteld heb - wat ik niet heb... dat wil zeggen: ik heb niet fout geteld, maar helemaal niet geteld... ik laat voor mij tellen, middels digitale rangschikking - dan is dit blog nummer 250. Niet direct een mijlpaal, maar toch vermeldenswaardig, al was het alleen al omdat ik niet weet waar ik vandaag anders over had moeten schrijven. Niks weten mag overigens nooit een reden zijn niet te schrijven: je zit neer, begint te schrijven aan de eerste zin, en met een beetje geluk wordt uiteindelijk de 3e "eerste zin" de definitieve eerste zin. Schrijven behoeft geen onderwerp, althans het onderwerp hoeft wat mij betreft niet hoog op de agenda te staan. Als je door blijft schrijven/praten lijken dingen na verloop van tijd vanzelf ergens over te gaan. En wat mensen na afloop onthouden is dat ze iets van iemand gelezen/gehoord hebben waarvan ze wellicht kunnen denken: Nou, die iemand heeft toch echt wel iets te schrijven/zeggen.
N.B. Deze observatie is er één van algemene aard, en niet per se van toepassing op schrijver dezes.

Twee honderd vijftig... eens kijken, tot wat verhoudt 250 zich? Wat is 250? We zullen (meer)

Mind Your Step

Maandag 26 Januari 2009 at 11:16 pm Op weg naar kantoor vanmorgen miste ik iets, maar ik wist niet direct wat. Toen ik een straat te laat afsloeg, begon het te dagen. De markering ontbrak. Geen wit met gele streep op het wandelpad!
Geen nood, dan moest ik de routebeschrijving maar extra goed in de gaten houden. De routebeschrijving! Waar was die? Ik wilde in de rugtas kijken...
Geen rugtas! Ook dat nog. Wat was er aan de hand, droomde ik? Onee, ik was weer in Nederland.
Terug in Nederland en een dag te vroeg op kantoor. Nee wacht, geen dag te vroeg op kantoor vandaag, maar gisteren een dag te laat op Schiphol.
Het kwam langzaam weer boven.


De voetreis was prachtig geweest (waarover een andere keer meer), de omstandigheden redelijk goed, maar de terugreis bleek een kleine domper. Iberia was niet in staat geweest om de aansluitende (meer)

La Gomera

Woensdag 21 Januari 2009 at 3:13 pm Je neemt eerst een taxi, dan een vliegtuig, dan nog een vliegtuig, dan een bus, dan een veerpont, en dan nog een bus. Rara, waar ben je dan?
Juist, op La Gemora. Heel goed opgelet bij topografie.
Wat kun je de klas er nog meer over vertellen?
Eh... nou, dat het eilandje het kleinste is van de Canaren, 20 kilometer in doorsnee, en dat er in de hoofdstad 2400 mensen wonen.
En dat de toeristen....?
Dat de toeristen veelal wandelaars zijn, de zonnegasten gaan naar één van de andere eilanden.
Heel juist, bravo. Is er een nachtleven op het eiland?
...
Niemand? Nee, daar zijn jullie misschien nog te klein voor. Er is mogelijk een nachtleven op het eiland, maar (meer)

10,5 Kilo

Zondag 18 Januari 2009 at 11:10 pm Wie veel reist, kan veel verhalen. Jazeker, en wie veel naar Nepal reist, kan ook veel thuislaten bij een volgende vakantie.
We zijn nu wat meer ervaren met het pakken van bagage. Voor een week wandelen op La Gomera hebben wij 1 kleine rugtas en 1 grote rugtas gepakt. De kleine weegt 3,5 kilo, dat is precies het gewicht van de grote rugtas leeg. De grote rugtas vol weegt 10,5 kilo. Vorige keer wisten we niet hoeveel er in kon, nu wisten we niet eens dat er zo weinig inkon. We gaan vooruit.

Op Gomera gaan we ook vooruit, en niet alleen vooruit, maar ook veelvuldig (zoniet constant) naar boven en naar beneden, zonder gids en zonder drager. Eigenlijk ben ik best blij dat we geen gids en geen drager bij ons hebben, de tassen alleen zijn al zwaar genoeg.
In 6 wandeldagen lopen we een kleine 90 kilometer. Met dagelijks een gemiddeld (meer)

Dear Sirs,

Donderdag 15 Januari 2009 at 7:38 pm I'd like to apply for the position of caretaker of the Islands of the Great Barrier Reef. I think it's just the job for me.
Apparently there are quite a number of little islands there, it's hard to tell one from the other, but if I'd spend 6 months there I'm sure I would be able to fill you in on a couple of things. I looked it up on the map yesterday and the first thing that came to mind was... wow !
The second thing that came to mind was wow again. This continued all through the day and well into the evening, so I thought I'd better call it quits and sleep on it.
This morning nothing much happened, mainly because I almost overslept which, by the way, hardly ever happens. Just so you know and don't get the wrong impression.
But after a sturdy breakfast of fishfingers and seaweed, I knew what was on my mind again. No, actually I didn't know what was on my mind at the time, but someone at the metro station kindly poined out I was wearing swimming trunks and a snorkel. I guess it's a sign.


About the qualifications needed, I'm sure I can satisfy your every wish. Let's (meer)

Huishoudelijke Mededelingen (1)

Zondag 11 Januari 2009 at 02:21 am Af en toe valt hier in de flat de ketel uit, hoe zeg je dat, het warme water... ik heb eigenlijk geen idee hoe dat werkt. In gedachten zie ik een soort machinekamer waar bezwete zwartgeblakende mannen de hele dag grote scheppen kolen op het vuur gooien. Misschien dat het er in het echt minder romantisch aan toe gaat, maar ik vind het een fijne gedachte. Ze wonen daar ook, beneden in het hok, want je ziet ze nooit buiten lopen. Ze mogen niet op vakantie, en eten alle dagen droog brood, en als ze vlees willen moeten ze dat zelf 's nachts vangen. Zo lang ze maar op tijd terug zijn om te gaan stoken, een uur voordat 's morgens de eerste der bewoners wakker wordt.
Maar soms hebben we geen warm water. We weten niet zo goed waarom. Zou één van de zwetende zwarte mannen ziek zijn? Je komt er nooit achter, want het is een geheim waar die ketel verstopt is.

Nietsvermoedend geef ik in alle vroegte de wekker een hijs, strompel op de koude vloer richting badkamer... natuurlijk werkt de hand-oog-coördinatie nog niet helemaal (wat zich vertaald in de hoofd-deur-coördinatie)... ik geef de kraan een zwaai om het bad vol te laten lopen, ga naar het toilet, scheer me, loop (meer)

Damesmuziek

Dinsdag 06 Januari 2009 at 7:43 pm Op iemands hyves-pagina las ik het volgende:

Waarvan hou je meer, mannenmuziek of vrouwenmuziek?
- Mannenmuziek
- Vrouwenmuziek
- Beiden
- Geen van Beiden
- Ik hou helemaal niet van muziek!

Ik wist niet wat ik moest invullen (behalve dan niet het 5e antwoord). Ik weet niet wat mannen- of vrouwenmuziek is, en ook niet welk publiek ermee aangesproken wordt, of getracht wordt aan te spreken. Kindermuziek wordt ook niet altijd door kinderen gemaakt. En ook niet altijd voor kinderen. Dat zie ik zo als ik uit het raam kijk wanneer, enkele keren per jaar, K3 weer in Ahoy' komt zingen. Ik miste in de voorkeuzelijst het antwoord: - Ik hou van muziek die mij aanspreekt.
Hiermee zeg je tegelijk alles en niets. En omdat in heel wat stellingen en theorieën wordt beweerd of zelfs bevestigd dat alles niets is, en niets alles, dacht ik dat daarmee heel veel gezegd is! (En tegelijk heel weinig.)

Het probleem zit hem (haar) natuurlijk in de vraag zelf. Als er van 100 vrouwen 100 invullen dat ze van (meer)

2009

Donderdag 01 Januari 2009 at 12:04 am Ik wil dat iedereen een mooi 2009 heeft.